Alaplı İlçesi Kasımlı Köyünde ahşap evleri tamamen yanan Çevik Ailesi sokakta kaldı.

Alaplı’ya bağlı Kasımlı Köyü İmzeli Mahallesinde Mustafa Çevik’e ait tek katlı ahşap evde önceki gün yangın çıktı. Yangında ahşap ev tamamen yanarken, 4 kişilik Çevik ailesi komşularının evine yerleştirildi.

Mustafa Çevik yaptığı açıklamada, Evinden sadece evinin altında bulunan inek’i kurtarabildiklerini söyledi.

Evin ahşap olduğunu tamamen yandığını ifade eden Çevik, şöyle dedi:

“Geçtiğimiz gün sabah eşim ve çocuklarımla birlikte Alaplı’ya gitmiştik. Öğlen saatlerinde telefon geldi. Eviniz yanıyor diye, taksi tutarak eve geldiğimizde evimizin yandığını itfaiyenin söndürmeye çalıştığını gördük. Evim eski ve ahşap bir ev olduğu için bir anda her yeri alevler sardı. Evimin altındaki ağırda bir ineğimiz vardı. Onu komşular güçlükle kurtarabilmiş. 1,5 ton fındığım vardı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine mühendisliğinde okuyan bir oğlum var. Onu okutmak için bu fındığı her ay 100 kilo 200 kilo satarak okutuyordum. Fındıkta yangından tamamen yandı. Kendim inşaatlarda boya yaparak geçimimi sağlıyordum. Evimden hiç bir şey kurtaramadım. Her şeyim yangında kül oldu. Bir komşumuz bize evine alarak misafir etti. Bu kış gününde ne yapacağımızı bilmiyorum.”

Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit’de Mustafa Çevik ve ailesi için Kızılay’dan yardım talebinde bulunacağız. Ailemiz mağdur durumdadır. Ayrıca ailemiz için Kızılay Alaplı şubesi olarak ta İlçede yardım talebinde bulunacağız” dedi. (Haber Cem Sürmeneli)