Zonguldak’ın İnağzı mahallesinde, altından maden ocağı geçen evlerinin duvarları çatlayan aile, korkuyla yaşıyor.

4 çocuk sahibi Şerife - Mustafa Aygün çifti, alttan geçen maden ocağı nedeniyle 2 katlı evlerinin duvarlarının çatladığını, bahçenin kaydığını ileri sürdü. 

Baba Mustafa Aygün, evlerinin altından geçen maden ocağındaki lağım sürme faaliyeti nedeniyle evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Çocuklarıyla korku içinde yaşadıklarını anlatan Aygün, “Evimizin altında ocak için lağım sürüyorlar. Evin önündeki bahçe kaydı, evin temeli oynadı, duvarlar ayrıldı. 4 çocuğum var, can güvenliğimiz yok. Yetkililer bize sahip çıksın. Ocak görevlilerine daha önce söyledik, dinamit atmaya devam ediyorlar. Kimse bir şey olmaz diyor ama olduktan sonra ne anlamı var. Eğer tedbir alınmazsa üstteki birçok ev zarar görecek.” dedi.

Dinamit sesleriyle her gün korku içinde yaşadıklarını belirten ev hanımı Şerife Aygün, “Dinamit patlatıyorlar, sesi geliyor. Çocuklarla evde kalmaya korkuyoruz. Tedbir alınmasını istiyoruz.” diye konuştu. İsmail Aygün ise(21) evlerinin yerinden oynadığını, bu nedenle yeniden ev yapılması gerektiğini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Fikri İpek de kendi evlerinde çatlak ve kayma olmadığını; ancak dinamit sesi duyduklarını kaydetti.