AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçe başkanı Fatih Çakır’ın Yenicelileri kongrelerinde yalnız bırakmadığı bildirildi.

 

Yeniceliler Derneği’nin 2. Olağan kongresine katılan Çakır’ın “Yöresel dernekler bizlerin değeri, onlara her şart ve koşulda sahip çıkmalıyız, demokratik bir ortam da birlik ve beraberlik içerisinde bir kongreye gidiyorsunuz. Kavgadan uzak, dayanışma içerisinde olmanız sevindirici. Sizleri kutluyor yeni seçilen başkan Şener Mısırlı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” diye konuştuğu yazılı açıklamada yer aldı.

 

AKP İlçe Başkanlığının Yeniceliler Derneği’nin kongresiyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

 

“AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kdz. Ereğli İlçesinde faaliyet gösteren Yeniceliler Derneği’nin 2. Olağan genel kuruluna katıldı.

 

Mevcut Dernek Başkanı Şener Mısırlı başkanlığında tek liste ile gidilen seçimler, Derneğin Yöresel evlerde bulunan Dernek hizmet binasında gerçekleştirildi.

 

Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Çakır’ın da hazır bulunduğu kongrenin Divan Başkanlığını Serkan Ekmekçi yaparken kongreye 104 üye katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından tüzük tadilatı oylanarak, 7 olan asil ve yedek üye sayısı, 11 asil, 11’de yedek üye olarak kabul edildi.

 

 Kongrede Divandan söz alan Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Mısırlı, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını belirterek, şu görüşlere yer verdi: “Kdz. Ereğli’de yaşayan Yeniceliler ile dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek adına çalışmaları yürütüyoruz.  Derneğimizin kurulduğu ilk günden bu güne kadar büyük özveri göstererek çalışmış olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar dilerim. Örgütsüz hiçbir başarı sağlanamaz”

 

Bir süre dernek binasında kalarak Derneğin kongresinin hayırlı olmasını temennisinde bulunan Çakır, “Yöresel dernekler bizlerin değeri, onlara her şart ve koşulda sahip çıkmalıyız, demokratik bir ortam da birlik ve beraberlik içerisinde bir kongreye gidiyorsunuz. Kavgadan uzak, dayanışma içerisinde olmanız sevindirici. Sizleri kutluyor yeni seçilen başkan Şener Mısırlı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

 

Bir süre daha dernekte kalan Çakır’a Yeniceliler büyük ilgi gösterirken  Çakır, hükümetin Ereğli’de yaptığı çalışmalar hakkında da üyelere çeşitli bilgiler verdi.

 

Konuşmaların ardından Derneğin  denetim ve faaliyet raporu onaylanırken, kongreye tek liste olarak giren Şenerli, geçerli oyların tamamını alarak yeninden başkanlığa seçildi.

 

Yeniceliler Derneğinin yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

 

Başkan Şener Mısırlı, Yasin Ören, Hüseyin Kocakaya, Ergün Düzgün, Muhammet Karakütük, Metin Berber, Hakan Derecik, Mesut Balcı, Ali Elieylioğlu, Murat Kayış ve Şefik Demirci.”