AK Parti Alaplı İl Genel Meclis üyesi Temel Uslu, Yeni Köy’de bulunan Fatma Kalesinin Kültür Turizmine açılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karayel ve Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Kılav, Alaplı Belediye Meclis üyesi Yüksel Koçak ve muhtarlarla birlikte Yeni Köyde bulunan Fatma Kalesinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Kayaların içinde birçok uzun ve geniş mağaraların olduğunu ifade eden Uslu, “ Hasanlı, Yeniköy ve Küçükkaymaz Köyü Muhtarlarından oluşan bir komisyon kurarak halk dilinde Fatma Kalesi olarak bilinen yerin Turizme açılması için İl Genel Meclis Başkanlığın önerge vermiştir. İl Genel Meclis Başkanımız ve yetkililer buraya gelerek içinde uzun mağaraların bulundu kalede inceleme yaptı. Bizim isteğimiz bu tarihi yerin Kültür Turizmine açılmasıdır. Bunun için öncelikle Maden Teknik araştırma ekipleri burada bir inceleme yapacaklar.” Diye konuştu.

Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan’da, halk dilinde Fatma Kalesi olarak bilinen kayaların içinde uzun ve geniş mağaraların Turizme kazandırılarak gerekli çalışmalar hizmete açılmasını istiyoruz.” Dedi.