Zonguldak'ta faaliyet gösteren Artvin İl Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu 1986 yılında meydana gelen Çernobil faciasının 27.yılının geride kaldığını belirtti.HES'lere ve Nükleer Santralarla, yaşamı kültürü yok eden her şeye karşı olduklarını belirterek Karadeniz'de Hopa'da Onkoloji Hastanesi istediklerini söyleyerek şöyle dedi:

26 Nisan 1986 yılında gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinin 27. yılındayız. Sevdiklerimizi, dostlarımızı yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen hala her gün nükleeri ve bunu başımıza bela edenleri kınıyoruz. Radyasyondan kaybettiğimi hastalarımızdan binlerce yakınımızın sakat doğumları olmuştur. Bu anlamda Hopa halkının uzun bir zamandır talep etmekte olduğumuz Onkoloji Hastanesi'nin yapılmasını istiyoruz. 26 Nisan yaşanmış bir acıyı anıyoruz. 

Halen süren ve daha nesillerce bir felakete ve değişmeyen zihniyete isyanımızı haykırıyoruz. Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu toprağımızı tüm canlıları yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 27. yılında HES'lere nükleer santrallere kısacası yaşamımızı, kültürümüzü yok eden projelere, yağma talan ve sömürüye karşı doğayı ve yaşamı savnunmak için haykırmaya devam ediyoruz.