10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Kdz. Ereğli’ye gelen Filistin Milli Oturarak Voleybol Takımı kafilesi ilçeden ayrıldı. Kafileyi önce makamında kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal daha sonra konuklarını kaldıkları otelden uğurladı. Uysal, iki Filistinliye de hayatları boyunca unutamayacakları bir jest yaptı.

Yolculuk öncesi kafileyi makamında kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kutlamalara renk katan kafileye teşekkür ederken, Kafile Başkanı Muhammet Ziyad’ta, Başkan Uysal ve ekibine şükranlarını iletti.

“Ereğli bizim ikinci evimiz oldu. “diyen Ziyad, Ereğli’de ömrümüz boyunca unutamayacağımız günler yaşadık. Herkese çok teşekkür ediyoruz. ”ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal, kafilede yer alan 12 sporcuya üzerinde Türk ve Filistin bayrakları ile belediye amblemi bulunan forma, eşofman takımı ve spor çantası hediye ederken,15 voleybol topunu da, Kafile Başkanı Muhammet Ziyad’a teslim etti.

İKİ FİLİSTİNLİYE BÜYÜK JEST

Başkan Uysal ayrıca protez bacak taktırdığı Beşşar Mismar ile metal ayak takılan Raken Davut’a, ‘Çok güzel olmuş. Önemli olan sizin mutluluğunuz. O kadar iyi oturmuş ki futbol bile oynayabilirsiniz.’ dedi.

Filistinli Mismar ve Davut, Başkan Uysal’a protez bacaklarını taktırdığı için minnettar olduklarını belirterek, ‘Bize Karadeniz Ereğli’de bir ağabey gibi davranıp sahip çıktınız. Burası ikinci evimiz. Bunları Filistinli kardeşleriniz olarak asla unutmayacağız” dediler.