Bir ateş düştü dostların yüreğine. O can insan, güleç yüzlü ressam Füsun Avcı'yı da alıverdi trafik canavarı aramızdan. Afyon'da geçirdiği kazadan sonra sonsuzluğa uzanan Füsun Avcı'nın  İstanbul Pendik Dumankaya Camisi'ndeki cenaze törenine Kdz. Ereğli'den de gitti dostları.  O'na  son görevini yerine getirebilmek ve Avcı Ailesi'nin acısını paylaşabilmek için cenaze törenine gidenler cami avlusunda kucakladı tabutunu Füsun Avcı'nın. "7 Eylül 2013'de aramızdan ayrılan  Füsun Avcı"nın cenazesi "9 Eylül'de Dumankaya Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi" olarak tarihe geçti. Acı büyük. Bir sanatçısını daha yitirdi Kdz. Ereğli. Trafik canavarı bu kez Füsun Avcı'yı alıp götürdü aramızdan. Işıklar içinde yatsın. O'nu unutmayacaktır Kdz. Ereğlililer ve sanat camiası...

 

AVCI'NIN VEFATI İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE YAYIMLADIĞIMIZ HABER ŞÖYLE: 

 

Kdz. Ereğlili  Ressam Füsun Avcı'nın Afyon'da geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşamını yitirdiği haberini aldık. Olay ile ilgili araştırmamız sürerken, kızı Çağrı Avcı'nın  bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında annesi ile birlikte fotoğrafını iki saat önce profiline koyduğu ve altına da bir çok başsağlığı mesajlarının yazıldığını gördük.

Araştırmamızda, Aile Reisi Ruşen Avcı İsdemir'de çalıştığı için İskenderun'da yaşayan Avcı Ailesi, yakın dostları Gülcan-Ahmet Çağlar'ın oğlunun İzmir'deki düğün törenine katılmak üzere yola çıktıktan sonra 7 Eylül Cumartesi günü Afyon'da trafik kazası geçirdi. Kaza sonrasında Füsun Avcı sonsuzluğa uzanarak aramızdan ayrıldı. Eşi Ruşen Avcı'nın sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. 

 

Füsun Avcı'nın cenazesi 9 Eylül Pazartesi günü İstanbul Pendik'te öğle namazının ardından  ailesinin yanında toprağa verilecek.  Cenazeye Kdz. Ereğli'den katılmak isteyenler 9 Eylül sabahı 08.30'da Elif Otel önünde toplanarak Pendik'e gittiler. 

 

Bu arada gazetemize sözlü bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği Başkanı Atılay Durmaz Demiroğlu, Füsun Avcı'yı yitirmenin derin acısını yaşadıklarını belirterek "Sanat camiamızdan bir yıldız daha kaydı" dedi. 

 

ÖNDER GAZETESİ CAMİASI olarak merhumeye Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

 

Olayla ilgili yeni  bilgiler geldikçe aktaracağız.