Yöre muhtarlarına randevu vermemekle de eleştirilen Rektörü Özer’e seslenen Av. Ünal Demirtaş, “Bülent Ecevit Üniversitesi burayı sahiplenir ise, kireçliğe termik santral yapımı gündemden düşer ve bir çevre katliamı önlenmiş olur” dedi.

 

Kdz. Ereğli’de 15 günde bir olarak yayımlanan refikimiz “İş’te Haber Hayat Gazetesi” Temmuz 2013 sayısında özel bir sayı yayımladı. Bu özel sayıyı Kireçlik’te kurulmak istenen termik santral tehlikesine ayıran “İş’te Haber Hayat Gazetesi”nin manşetinde Av. Ünal Demirtaş’ın açıklaması yer aldı. “İş’te Haber Hayat Gazetesi”nin İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’ye konuşan Av. Demirtaş, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e seslenerek, Milli 

Emlak tarafından bedava üniversiteye tahsis edilen araziyi yerinde görmesini ve bu alanı üniversiteye yeniden kazandırmasını istedi.

“İş’te Haber Hayat Gazetesi”nde yer alan açıklama şöyle: 

 Avukat Ünal Demirtaş Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr.  Mahmut Özer’e “Üniversitesi burayı sahiplenir ise, Kireçliğe termik santral yapımı gündemden düşer ve bir çevre katliamı önlenmiş olur.” diye seslendi ve devam etti: “yalı boyu köylüleri olarak biz de her türlü maddi katkıyı yapmaya hazırız.”
Demirtaş, Kireçlik koyuna yapılmak istenen Termik Santralle ilgili Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye  açıklama yaptı. Açıklamasında “Bülent Ecevit Üniversitesi burayı sahiplenir ise, Kireçliğe termik santral yapımı gündemden düşer ve bir çevre katliamı önlenmiş olur.” görüşlerine yer veren Demirtaş’ın konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle: 

 

“ÜNİVERSİTENİN SAHİP ÇIKMASI 
HERKESİ MUTLU EDER”

Tüm Zonguldak kamuoyunun da bildiği gibi “ Kireçlik Koyu” önceki rektör Prof Dr. Bektaş Açıkgöz zamanında, Bülent Ecevit Üniversitesine “bedava” tahsis edilmişti. 
Ancak daha sonra göreve gelen Sayın Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer buraya iki yıldır çivi çakmamış, 2013 yılı ocak aylarında Kireçliğe termik santral yapılması tekrar gündeme geldiğinde, Sayın Rektör Özer ; ”… Kireçliği Milli Emlak’ın geri istediğini, ancak kendilerinin vermediğini…” ifade etmişti. Sayın rektörün bu cümlesi eğer doğru ise, biz sayın rektörden yalı boyu köylüleri olarak Kireçlik koyuna bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Buraya üniversitenin sahip çıkarak bir şeyler yapması, bütün yalı boyu köylülerini mutlu ettiği gibi, tüm Zonguldak halkını mutlu eder. 
Zaten bir üniversitenin, balıkların üreme alanı olan, arıcılığın yapıldığı, zengin florası ve zengin bitki örtüsü olan, binlerce hayvanın ve kuşun yaşadığı, güzelim orman ve denizin buluştuğu Kireçlik Koyuna da sahip çıkması da gerekir diye düşünüyorum. 

 

“YATIRIM İÇİN BİZDE DESTEK OLALIM…”
Bülent Ecevit Üniversitesi burayı sahiplenir ise, kireçliğe termik santral yapımı gündemden düşer ve bir çevre katliamı önlenmiş olur. Sayın rektörümüze buradan çağrı yapıyorum. Kendilerine bedava tahsis edilen Kireçlik koyuna yapacakları yatırım için, yalı boyu köylüleri olarak biz de her türlü maddi katkıyı yapmaya hazırız. 
Sayın rektörümüz, gelsin “Kireçliği görsün” bizlerle, muhtarlarımız, köylülerimiz ile konuşsun. Çevre duyarlılığı taşıyan ve bu duyarlılıkla Kireçlik koyuna sahip çıkan, başta çevre davalarında önemli başarılar kazanmış, meslektaşım sayın Av. Yakup Okumuşoğlu olmak üzere, hem Zonguldak’taki, hem Ereğli’deki dostlarımıza da sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum. Desteklerinin önümüzdeki dönem de artmasını diliyorum.