Alaplı’da her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 4.gününde düzenlenen halk dilinde Kızlar Bayramı olarak bilinen Gençler Bayramı fındık hasadının başlaması dolayısıyla sönük geçti.
Alaplı Hükümet caddesinde bir araya gelen yüzlerce genç caddeyi boy’dan boya turlarken ramazan bayramını fındık hasat dönemine denk gelmesinden dolayı gençleri bayramı ilgi göstermedi. Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplını geleneği, kültürü olan gençlik bayramında tüm gençlerin gezerek eğlendiğini söyledi.
Bu yıl ramazan bayramının fındık hasat mevsimine denk geldiği için bayrama gençlerin ilgi göstermediğini ifade eden Çimenoğlu, “Her bayramın son günü gençlik bayramı bütün gençlerin çarşıda gezdiği bir bayramdır. Bu bazı kesimler tarafından kızlar bayramı olarak adlandırılıyor. Bunun adı gençlik bayramıdır ve çok eski bir tarihi vardır. Köylerimizdeki gençleri ve aileler çarşıda gezerek eğlenirler alış veriş yaparlar. 
Bu sene ramazan bayramı fındık toplama zamanı denek geldiği için bayrama ilgi çok az fazla bir kalabalık yok önümüzdeki seneden itibaren eski kalabalığına kavuşacaktır”
diye konuştu.