Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.

24-08 vardiyasında işten çıkan ve 08-16 vardiyasına işe giden işçilerin tertip yerlerinde yapılan ziyarete GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Karadon Şube Yönetimi de katıldı.

Alabaş, tertip yerindeki işçilerle tek tek tokalaşarak, sorunlarını dinledi, soruları cevaplandırdı.

Gelik Harici Servislerde çalışan işçileri de ziyaret eden Alabaş daha sonra Gelik İşletme Kartiye şeflerini de ziyaret ederek üretim durumu, işyeri sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Alabaş, işletmenin üretim ve genel durumu hakkında bilgi alarak; “2013 yılı bizim için zorlu bir dönem olarak başladı. Kozlu’da meydana gelen elim kaza, ardından TTK ve MTA Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin başlaması, Zonguldak ve Bartın’da faaliyet gösteren HEMA’da çalışan madenciler için bölgemizdeki özel sektör ilk toplu iş sözleşmesini bağıtladık. Yine 3 yıllık bir yargı süreci sonrasında sözleşme masasına oturduğumuz TTK’da taşeron olarak faaliyette bulunan STAR şirketi ile sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla birlikte göreve geldiğimiz günden beri sürekli gündemimizde olan işçi açıkları konusunda Ankara’da sürdürdüğümüz yoğun temaslar nedeniyle işyerlerimizdeki arkadaşlarımızı sık sık ziyaret edemedik. Ama gerek Şube Yöneticisi arkadaşlarımız, temsilci arkadaşlarımız devamlı işçi arkadaşlarımızla iç içe. Benim de telefonum 24 saat açık ve isteyen her madenci arkadaşım bana rahatça ulaşabiliyor” dedi.