İstanbul Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Kiremitçi, Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tosun ve Orhan Bayraklı, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret ederek özlem giderdiler.

 

GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç da hazır bulunduğu ziyarette;  Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, İstanbul’da bulunan Zonguldak derneklerinin Zonguldak Dernekler Federasyonu çatısı altında bir araya geldiğini belirterek, “İstanbul’da 22 Zonguldak derneği bulunuyor. Bu derneklerimizden 17’si federasyon çatısı altında bir araya geldi. Diğer 5 derneğimizin de federasyona katılması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Hem Zonguldaklıların, hem de onların kurduğu derneklerin dayanışması ve etkinlikler düzenlenmesi bu federasyon çatısı altında daha da güçlenecektir. Zonguldak’ta da çeşitli ziyaretlerde bulunarak destek istiyoruz. GMİS, ülkemizin önde gelen demokratik kitle örgütlerinden biri. GMİS’in desteği bizim için çok önemli” dedi.

 

Alabaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Dernekçilik gerçekten zor iş. Hem maddi hem manevi fedakarlık gerektiren bir iş. Sivil toplum örgütü olmanın yüklediği sorumlulukları biliyoruz. Zorluklarını, yorgunluklarını biliyoruz.

Bu zorlukları ve sorumlulukları hep birlikte paylaşmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Federasyona destek vereceğiz.”