Kaftanı kara, gömleği sarı, yüz yaşında bir kocakarı” nedir?



Kdz. Ereğli Merkezli olarak bir sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan Gülce Grubu Yalı Caddesi’nde yeni hizmete giren Gönül Kahvesi’nde ikinci buluşmasını gerçekleştirdi. Daha önce Bozhane’de biraraya gelen grup üyeleri, yağmurlu bir gün olmasına rağmen uzaktan yakından Gönül Kahvesine koşarak, sevgiyi, saygıyı, dostluğu, arkadaşlığı, sanatı ve kültürü paylaştılar.

Gülce Grubu’nun Kurucusu emekli Öğretmen Gül Güleryüz öncülüğündeki hareket, en başta Ayşe Hindistan, Çiğdem Çelik ve Ayşe Eren’in destekleri ile büyüyerek büyük bir gönül dostluğuna dönüştü.

Sanatın tüm dallarıyla amatörce ilgilenerek, kültür ve sanat merkezli buluşmalarla dostluklarını zenginleştirerek yoluna devam eden Gülce Grubu’nun Gönül Kahvesi’ndeki kahvaltılı buluşmasında, yumurta tokuşturma yarışması yapıldı. Ayşe Eren’in hazırladığı Kaftanı kara gömleği sarı yüz yaşında bir kocakarı” bilmecesini bilene bir torba kestane, “Evi yanar türkü çığırır deli midir bilmem, kalemsizde yazı yazar kâtibimdir bilmem” bilmecesini bilene de taş boyama sanatıyla üretilen salyangoz resmi hediye edildi. Gül Güleryüz istek üzerine Haluk Hançer’in yazdığı Ereğli Şiirini okuduktan sonra, sıra Fransızca şarkıya geldi. Fransızca “Chevalıers De la table Ronde” şarkısını seslendiren Güleryüz,   masanın etrafındakilerin bir sırasına Fransızca “evet” anlamında “oui oui”(okunuşu vıy vıy) , karşı sırasına da “hayır” anlamındaki “non non” (okunuşu no no) nakaratı yaptırarak şarkı söyledi. Türkülerin okunması, Alparslan Tuygan’ın İstanbul’dan getirdiği ve üzerinde manilerin yazılı olduğu çukulataların dağıtımının yapılıp, manilerin seslendirilmesinin ardından,  tiyatro çalışmalarıyla ilgili bilgiler konuşulup paylaşıldı. II. Buluşma, dostluk mesajları ile sona erdi.

Haber: Eyüp Bektaş