Bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında şarkıcılar Gülşen ve Murat Boz konser verdi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen konserde, ilk olarak Gülşen sahne aldı. 

 

ÇAM AĞAÇLARINA ÇIKTILAR

Yaklaşık 1 saati aşkın eski ve yeni albümünden şarkılarını seslendiren Gülşen’e hayranları yoğun ilgi gösterdi. Gülşen’in ardından sahne alan Ereğlili sanatçı Murat Boz’da hayranlarına 2 saati aşkında seslendirdiği şarkılarla vatandaşları coşturdu. Boz’u hayranları yakından görebilmek için zaman zaman izdiham yarattı. Bazı vatandaşlar sahne kenarında bulunan çam ağaçlarına ve aydınlatma direklerine tırmandı.

 

BARIŞ AKARSU UNUTULMADI

Sanatçı sahnesinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren uzun bir süre Ereğli’de de yaşamış şarkıcı Barış Akarsu'nun anısına şarkı seslendirdi.

 

POSBIYIK’IN ELİNİ ÖPTÜ

Sanatçı Murat Boz, doğup büyüdüğü memlekette konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konseri annesi, halası, ağabeyi ve yakın akrabalarının izlediğini de belirten Murat Boz,  ilkokul öğretmeni Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın da elini öptü. Boz’a Belediye Başkanı Posbıyık tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. Konserinin son bölümünde yağış nedeniyle konser alanında boşluklar oluştu. Konserin ardından havai fişek gösterileri ile etkinlik sona erdi.

 

TATSIZLIKLAR YAŞANDI

Etkinliğin ardından bazı noktalarda kavgaların yaşandığı gözlendi. Bir vatandaş ile polis arasında başlayan tartışma ise itiş kakışa dönünce olay yerine gelen takviye polisler şahsı etkisiz hale getirdi. Uzun süre polislere direnen gence zor kullanıldığını belirten vatandaşlar tepki gösterdi. Olay yerine çok sayıda polis gelirken genç gözaltına alındı. Konserin ardından bazı noktalarda yaşanan kavgalara ise polis anında müdahale ederek büyümeden önledi. Yalı Caddesinde davul zurna çalındığı şikayetlerinin ardından çevreye rahatsız eden davul zurnacılar uzaklaştırıldı.

 

SEVGİ BARIŞ DOSTLUK ÖDÜLÜ

Uluslar arası sevgi barış dostluk ödülü Ereğli Belediyesi’nde 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ruhi Cöbekoğlu’na verildi. Sahneye yakınlarının yardımı ile çıkabilen Cöbekoğlu için konuşan Posbıyık, “Bu kentin alt yapısı ile üst yapısı ile hayatını bu yolda adayan değerli büyüğümüz Ruhi Cöbekoğlu. Ereğli halkı adına bu ödülü kendilerine takdim ediyorum” dedi.

 

CÖBEKOĞLU’NA YOĞUN ALKIŞ

Cöbekoğlu’da konuşmasında şunları söyledi: “Çok değerli hemşerilerim. Sevgili Ereğlililer. Uzun bir rahatsızlıktan sonra zorlukla karşınıza çıkıyorum, özür dilerim. İnsanların mutlu günleri vardır işte bende bugün bu mutluluğu Ereğli’de, Ereğli Belediyesi’nin yapmış olduğu etkinliklerin içerisinde sizlerle beraber oluyorum ve Başkan Halil’i kutluyorum. Aslında böyle bir topluluğu gönül dağa başka türlü görmek istiyor ama yaşım buna el vermiyor. Onun için ben sizlere en derin saygılarımı sunuyorum. Hepinizi sevgi ile kutluyorum”

Cöbekoğlu’na alanı dolduran vatandaşlar uzun süre alkışladı.