Merkezi Almanya'nın Essen şehrinde yer alan, Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Derneği (ALBARDER) Gelsenkirchen şehrinde “21’inci Geleneksel Kültür Gecesi” düzenledi.
Geceye, Türkiye'den Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, KarabükYeniceliler Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören, Karabük-Yeniceliler Derneği İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur, Avrupalı Çaycumalılar Derneği Genel Başkanı Muharrem Yiğit, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı Dursun Döngel, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş ve Avrupa'nın dört bir köşesinden çok sayıda Bartınlı katıldı. 
Bartınlıların büyük ilgi gösterdiği gecede konuşan Dernek Başkanı Yaşar Çil, birlik ve beraberlik mesajları vererek, tüm Bartınlıları derneğe üye olmaya davet etti. Başkan Çil, yeni göreve geldiklerini ve Bartınlılara güzel hizmetler sunabilme adına canla başla çalıştıklarını belirterek, Bartın'a bir TIR dolusu engelli arabası gönderdiklerini söyledi.

 

ÖZEL İŞLEMELİ TÜRK BAYRAĞI
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, Dernek Başkanı Yaşar Çil'e, Bartın yöresine has tel kırma ile özel hazırlanmış bir Türk bayrağı hediye etti. Salondakiler, Türk bayrağını ayakta alkışladı. Gecede, KRV eyaletinde görev yapan Türk gazeteciler Mustafa Tığlı, Hülya Sancak ve Temel Elcivan'a da derneğe katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

 

YÖRESEL GÜÇ BİRLİĞİ GÖZ DOLDURDU
Geceye katılan Avrupalı Çaycumalılar Derneği Genel Başkanı Muharrem Yiğit ve Karabüklüler Derneği Başkanı Şaban Onur, Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki dernekler olarak Bartınlıları yalnız bırakmadıklarını ifade ederek, Bartın, Karabük ve Çaycuma derneklerinin birlikteliliğin son derece manidar olduğunu ifade ettiler.  ÇAYDER Genel Başkanı Muharrem Yiğit, ALBARDER'in bölgenin en köklü derneklerden biri olduğunu vurgulayarak, ÇAYDER olarak ALBARDER gibi tecrübeli derneklerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılması gerektiğini belirtti. Yiğit, bölge insanın Almanya'da birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu ve bu birlikteliğin temelinin de sevgi olduğunu söyledi. Karabük-Yeniceliler Derneği Başkanı Şaban Onur da, bölge dernekleri olarak birlik içerisinde olduklarını ifade ederek, gücün birliktelikten doğacağını ve sorunların çözümün kolaylaşacağını ifade eti. Gecenin eğlence bölümünde ise, Grup Abidin Çağdaş eşliğinde Aydın Çimen, Aylince ve ünlü pop sanatçısı Davut Güloğlu sahne aldı. Bartınlılar gecenin sonunda yöresel köçek ekibi eşliğinde doyasıya eğlendiler.