Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, gurbette yaşayan Zonguldaklıları bir arada tutabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

 

Karakulak, yaptığı açıklamasında derneğe üye kazandırma yolunda devam eden çalışmalar kapsamında 700 üyesi bulunan Ereğli Bayat Köyü Derneği’nin kendilerine katıldığını açıkladı.

Zonguldak’ın her köşesinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Karakulak, “Ereğli Köyü Derneği Platform üyeleri Almanya Zonguldaklılar Derneği'ne katılarak büyük bir güç oluşumunda pay sahibi oldular. Türkiye kökenli Almanya’da söz sahibi olabilecek bir Sivil Toplum Kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Eregli Bayat Köyü Derneği Başkanı Erhan Erden ise birlik ve beraberliğin her zaman başarı sağlayacağını anımsatarak şunları söyledi:

“Bin 200 köylü Bayat Köyümüzde 700 de gurbetçi yer almaktadır. Nesiller arası kopuklukların önüne geçmek gelecek kuşaklara daha sağlam bir zeminde ortam bırakabilmek hedefindeyiz. Zonguldak’ın her noktası bir bütündür”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)