İlk sergisiyle geniş ilgi toplayan ve sanat çevrelerinde takdirle karşılanan Evrim Yurteri ikinci sergisi için Bursa'yı düşündüğünü söylüyor. Gazeteci Nail Güreli'nin eşi olan Evrim Yurteri, gerek kendisinin gerek eşinin iş durumları nedeniyle Bursa ve İstanbul'da müşterek hayatlarını sürdürdüğünü belirtiyor. Evrim Yurteri aynı zamanda başarılı bir öğretmen. Yetiştirdiği 6-12 yaş grubundaki öğrencileri uluslar arası resim yarışmalarında Türkiye adına iki gümüş madalya (ikincilik) ve üç mansiyon üldı. Ülke çapında altı birincilik elde etti. Bursa'da ise 12 kere birincilik, üç kez de ikincilik kazandı.

Çalışmalarını Bursa'da Nilüfer ilçesinde Misi'de (Gümüştepe) sürdüren Yurteri, son eserlerinde kübizm ekolünü benimsemiş görünüyor. Bir çok karma sergiye de katılmış olan Yurteri'nin, gelen teklif üzerine, ilerde Slovenya'da da bir sergi açma projesi var.

İlk kişisel sergisinin adı olan Özgürlüğe Merhaba yı da şöyle açıklıyor:

Seçtiğim renkler, heyecanlarımı, öfkelerimi, sevinçlerimi, üzüntülerimi; beni içeren araca dönüşüyor. Fırçamın bazen ana eli gibi yumuşak, kimi zaman da taş gibi sert dokunuşlarıyla tüm duygularım paletimden sıçrayıp tuvale yansıyor; imgeselliğin tutsaklığından kurtuluyor ve özgürlüğe merhaba diyor.