Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl 24 Kasım 12.si gerçekleştirilecek olan Hamsi Festivali ile ilgili olarak Basın Danışmanlığı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

 

Posbıyık, “Ülkenin en prestijli festivallerine imza atan Karadeniz Ereğli, 24 Kasım günü de Hamsi Festivali’nin 12.sini yaşayacak.

 

2002 yılında ilki gerçekleştirilen ve o ilk festivalle de dünyanın en uzun mangalı rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Karadeniz  Ereğli, sonbahar mevsiminin en renkli günlerinden biri olarak kabul edilen festivalin 12.sine de birbirinden güzel etkinliklerle imza atacak.

Öğle saatlerinde sahil bandının birçok noktasında gerçekleştirilecek festival etkinliklerinin, bundan önce gerçekleştirdiğimiz festivaller arasında en çok akılda kalan ve uzun yıllar unutulmayacak olanlardan birini gerçekleştirmek için haftalar öncesinden itibaren çalışmalarımıza başlamıştık. Her yıl olduğu gibi ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, muhtarlarımız, kentimize başka kentlerden gelen misafirlerimiz ve halkımızla birlikte güzel bir festival yaşayacağız. Her anı dol dolu geçecek olan festivalimizde bu yıl da değerli sanatçımız Volkan Konak’ı misafir edeceğiz ve bu muhteşem günü kendisinin güzel sesi ve muhteşem yorumlarıyla sonlandıracağız.

Bu yıl düzenleyeceğimiz festivalimizde de ilk kez ana sahneyi sahil bandına kurmayı amaçlıyoruz. On binlerce vatandaşımızı denizin ve sahilin güzelliği ile bütünleştireceğiz. Bu değişiklikle ilgili olarak gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknik olarak bir engel olmadığı takdirde 24 Kasım akşamı Volkan Konak Konseri için Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nın olduğu alana kurulacak sahne önünde buluşacağız.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ DE KUTLAYACAĞIZ

Bu yılki Hamsi Festivali’nin bir başka önemli yanı ise festivalin 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirilmesi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, herkesin de malumu olduğu gibi, toplumun her kesiminin yanında olduğumuz gibi öğretmenlerimizin de yanlarınsa olmaya özen gösteriyoruz.

1923 yılında, dönemin zor şartları altında ve yoksunluklar içinde kurulan Cumhuriyet’in, kısa sayılabilecek bir zaman dilimi içinde ayağa kalkıp yürümeye başlamasında en önemli görevi öğretmenlerimiz üstlenmişti. Okuma-yazma oranının sınırlı olduğu o yıllarda hayatın her alanında insanları yetiştiren; Büyük Ata’nın çizdiği ‘uygar medeniyetler seviyesine yükselme’ ülküsünde sorumluluk yüklenen öğretmenlerimizin toplumumuza kattığı değerler yadsınamaz.

Bugün de özelikle gözümüzü çevirdiğimiz uygar medeniyetleri birçok alanda yakalayıp hatta onları geçebildiysek bu başarıda en büyük pay ve emek öğretmenlerimizindir.

Geçtiğimiz günlerde 90.yaşını kutladığımız aziz Cumhuriyet’imizin günümüze kadar sağlam temeller üzerinde gelmesinde nasıl silinemez alın terleriniz varsa, yine Cumhuriyet, sizlerin yetiştirdiği gençlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak, bu onurlu vazifeyi ifa ettiğim yirmi yıla yakın zamandır her ortamda ve her dönemde öğretmenlerin yanında yer almaya; mutluluklarına, sevinçlerine, keder ve sıkıntılarına ortak olmaya gayret ettim. Ekibimle birlikte değerli öğretmenlerimizin Belediye’mizle paylaştıkları her talebi zamanında karşılamaya ve isteklerini yerine getirmeye özen gösterdim. Hayatımın son anına kadar da bu ilkemden asla ayrılmayacağımı herkesin bilmesini isterim.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ömürlerini insan yetiştirmeye adayan öğretmenlerimiz için olduğu kadar bizler için de aynı değeri ve anlamı taşımaktadır. Her 24 Kasım’da öğretmenlerimizin mutluluğunu az da olsa pekiştirmek, bu mutluluklarına ortak olarak kendileri için bir şeyler yapabilmek hevesini her zaman yüreğimizde taşıdık. Bu yılki Hamsi Festivalimizi de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapmayı kararlaştırarak, öğretmenlerimizin de varlıklarıyla hem coşkumuzu hem de bu güzel günün anlamını zenginleştirmeyi amaçladık. Bu vesileyle de gerek bugün görevlerine devam eden gerekse de emekli olan bütün öğretmenlerimizi halkımızla birlikte Hamsi Festivali’nde beklediğimi ifade etmek istiyorum.

 

GAZİLERİMİZ ONURLANDIRILACAK

Ayrıca festivalimize Ankara GATA’da rehabilitasyon gören gazilerimiz de kalabalık bir şekilde katılarak bizleri onurlandıracaklar” dedi.