Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği ve Ereğli Devlet Hastanesi organizasyonuyla Ereğli Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Devlet Hastanesi 3. katında yangın çıktığı ihbarının yapılmasının ardından olay yerine gelen İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve binada mahsur kalan hasta, hasta yakını ve görevlileri tahliye etti. 2 yaralı, kurtarma ekibi tarafından hastaneden çıkarılıp sedyeler ile taşınırken binadan da bir yaralı ipe sarılı sedye ile indirildi. Ekipler ayrıca hastane personeline yangının söndürülmesi uygulamalı olarak anlattı.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, tatbikat öncesi hastane personeline yangın ve önlemleri konulu eğitim verildiğini belirterek, “Amacımız hem vatandaşımızı hem görevlileri bilgilendirmek. Bu tür tatbikatlarımızı önümüzdeki süreçte de sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem’de hastane tarihinde ilk kez bir tatbikat yapıldığını hatırlatarak, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.