Zonguldak Havaalanı (ZONHAV) Yönetim Kurulu’nun toplantısı Almanya’da DITIB Türkiye Camisi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, ZONHAV Yönetim Kurulu üyeleri, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Yönetim Kurulu üyeleri ve Zonguldaklılar ile bir araya geldi, havaalanının son durumunu masaya yatırdı.

 

VALİ KABAN MUTLULUĞUNU DİLE GETİRDİ

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Almanya’da Zonguldaklılar ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bizleri karşılayan Almanya Zonguldaklılar Dernek Yönetimine teşekkür ediyorum. Almanya Zonguldaklılar Derneği burada 300 bin kişiyi temsil ettiğini ve çok verimli çalışmalar içerisinde olduğunu öğrendim”

 

TEKERLEKLİ SANDALYE VE BURS DESTEĞİ

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak’da, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Dernek yönetimi olarak buradaki hemşehrilerimiz gerekse Zonguldak’taki vatandaşlarımız için birşeyler yapabilmenin çabası içerisindeyiz. Yaklaşık bir ay önce gönderdiğimiz akülü araba ve tekerlekli sandalyelere ilave olarak ikinci etap tekerlekli sandalyelerimiz Çaycuma havalimanına ulaşmıştır. Birkaç gün içinde üçüncü etap tekerlekli sandalyeler ve akülü arabalar da yola çıkacaktır. Dernek olarak mağdur durumda olan okuyamayan öğrencilerimize de destek vermeye hazırız. Bu bağlamda burslarımız devam etmektedir. Çok şükür her geçen süreçte burs sayımızı biraz daha arttırıyoruz” dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlar özellikle bilet fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olurken, havaalanı yeni bir vizyon ve ekip ile yönetilmesi gerektiğine dikkati çektikleri gözlendi.