Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü.
Ziyarette TÜED Hukuk Danışmanı ve Eski Bartın Milletvekili Cafer Tufan Yazıcı, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, TÜED Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş de hazır bulundu.
1960 yılında yeraltı maden ocağında çalışan ilk lise mezunu işçi olduğunu belirten TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “25 yılım Üzülmez’de geçti. Maden ocağında çalışan ilk lise mezunu işçiyim. Kadın-erkek herkesin maden ocağına inerek madencilerin çalışma şartlarına, çilesine tanık olması gerekir.
Ben 15 yıldır TÜED’de Ankara’da olsam da bir Zonguldak sevdalısıyım. 
GMİS ile ise gönül bağımız var. 1969 yılında sendikal mücadeleye başlamış bir kişiyim. Bu nedenle makamınızda sizleri kucaklamak için geldim. Sendikacılık zor ve çileli bir iştir. Allah yardımcınız olsun.
Ayrıca sizler çok zor bir dönemde görev yapıyorsunuz. Havzanın daraldığı, işçi sayısının azaldığı zor bir dönemden geçiyoruz. Bu tablonun tersine dönmesi gerekiyor” dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ise Türkiye Taşkömürü Kurumu ile taşkömürü üretimi hakkında bilgiler vererek, “TTK’nın işçi sayısı 10 binin altına düşerken, 2013’ün ilk 9 ayında üretilen taşkömürü miktarı ise 1 milyon ton civarlarına kadar geriledi. 
Oysa TTK’nın kurulu kapasitesi yıllık 5 milyon tondur.
Türkiye 25 milyon ton taşkömürüne ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle ithalata her yıl ödediğimiz miktar 5 milyar dolara ulaştı. Türkiye, kendi yeraltı zenginliklerini değerlendirmelidir.
Bizler GMİS olarak her platformda yetkililere, ilgililere anlatıyoruz. 
TTK’nın işçi açıkları had safhalara ulaştı. Hem üretimin artırılması hem de zararın azaltılabilmesi için işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiğini söylüyoruz.  Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.