"Babam Hafız Haydar Çaturoğlu

Dünyaya gelmeden önce kaderimizin yazıldığına iman ediyoruz. İnsan doğarken ne zaman öleceği de bellidir. Hayat bizim imanımıza göre tesadüflere bağlı değildir. Yani Kader çizgisi bellidir.
Babam da her insan gibi doğmuş, yaşamış ve ebediyet alemine irtihal etmiştir. Ancak geride yüklü manevi miras bıraktığı bellidir.
Kendileri Kılçak Köyünde dünyaya gözlerini açmıştır. Çaturoğlu ailesinin içinde. Dedesinin, Dedesinin babasının, babasının himayelerinde büyümüş, ilk öğretimden sonra hafızlık eğitimini köyde ve o sıralar küçük bir nahiye olan Kdz.Ereğli’de Orta Camide tamamlamıştır. Belirli bir süre Ereğli Ali Molla Camiinde müezzinlik yapmış, akabinde de İstanbul’da Beşiktaş havalisinde belirli bir süre müezzinlik görevi yapmıştır. Bu arada 1950’li yıllardır. O sıralar ailemiz Ereğli Bozahanedeki yerlerinde deniz ticareti ile iştigal etmekte, motor tabir edilen araçlarla insan, yük, eşya nakliyesi yapmaktadırlar. Genç Kuran talebesi olan babam o yılların Kdz. Ereğli’sinin sosyal hayatını teneffüs etmiştir.

Babamın 15 yıl denizciliği mevcuttur.

Bilahare kendi Köyü olan Kılçak Köyünde İmam Hatip olarak başlamıştır. Takriben 23 yıl emekli oluncaya kadar bu vazifesinde kalmıştır. Bu esnada takriben 6 -7 yıl Alaplı Kuran Kursunda kız öğrencileri okutmuştur. Ayrıca İmam olarak vazife yaptığı yıllarda yaz kurslarında yüzlerce talebe yetiştirmiştir.

Babam memleket meselelerine duyarlı davranmış ve Rahmetli Erbakan Hocamızın rahle i tedrisinden geçmiştir.1970 li yıllar Türkiye’de İslam’ın yeniden siyasal ve sosyal manada tanımlandığı yıllardır. Memleketin o zor koşullarında sağa ve sola teslim olmayarak Hak Yol İslam demek babama ve ailemize nasip olmuştur. Bu ruh Milli Selamet Partisi ile filizlenmiş, Refah Partisi ile zirveye taşınmıştır. Evlerde o yıllarda yapılan sohbetler bu günlerde meyvesini vermiştir.

Bu yıllardan sonra eğitimin okumanın mühim olduğu 80 yıllar gelmiştir. Babam bu yıllarda İhlas Kitapevini açmıştır. İhlas kitapevi belirli bir misyonu 1990’lı yıllara kadar ifa etmiştir. Bu yıllarda İslami neşriyatın, dergi faaliyetlerinin yoğun olduğu yıllardır.

1970 li yıllardan itibaren arkadaşları ile Dini Müesseseler derneğinin içinde yer almış, Mevcut kadastro Binası ile Şu an Alaplı İmam hatip binasının yapımını arkadaşları ile sağlamıştır.
Öğrenci faaliyetlerinin aktif olarak içinde yer almıştır. Öğrenci evlerinin ve burslarının organizesinde yer almıştır. Alaplı Meslek Yüksek Okulundan birçok öğrenci yetişmiştir. Ayrıca bu evlerde haftalık Salı sohbetleri de yapılırdı. Bu sohbetlerde aktif olarak yer almıştır. Başı çekmiştir. Parti içinde aldığı görevlerinde özellikle yardımlarla ilgilenmiş, organize etmiştir.

Babam dinine bağlı, Kuran okumaktan büyük zevk duyan bir Hafız idi. Alaplı Camisinde 66 yıl boyunca mukabele okutmuştur.5 vakit namazlarını cemaatle kılmaya özen gösterirdi. Allah CC ı ve Resulünü sevmiş, gönülden bağlanmıştır. Mümkün mertebe boş konuşmaz, konuştuğunda nasihate gayret ederdi.
Yaşantısı gayet düzenli idi. Kıyafetlerinin temizliğine dikkat ederdi. Davetsiz bir yerde bulunmazdı. Kıyafetlerini, yemeklerini ve insanları seçerdi. Hayatı boyunca dürüstlüğe önem vermiştir.
Bizleri yetiştirmek için büyük bir mücadele vermiştir. Babam bizleri yetiştirirken çiftçilik ve tavukçuluk gibi helal geçim vasıtalarına da başvurmuştur.
Bugün Elhamdülillah 3 kız kardeşim de kuran hizmetindedir. Bir kardeşim memleket hizmetindedir. Babam 2 kardeşimizi kendisi gibi Hafız yetiştirmiştir. Bizler de hasbelkader buralardayız.
Babamın vefatı münasebeti ile bizlerden dua ve destek, taziyelerini esirgemeyen eş, dost, akraba ve ihvana teşekkür ederim.
Özellikle babamın mücadele arkadaşlarına teşekkür ederim. Eğer varsa babamda bir hakları özellikle helal etmelerini isterim. Babamın mücadele ve sohbet arkadaşlarından helallik isterim. Kul olmak hasebiyle eksik ve noksanlarımız vardır.
Babamın hastalığı ve vefatında ve cenaze esnasında yaşadığımız ve derinden idrak ettiğimiz hadisat olmuştur. Gerisi sadece bahanedir. Doktor, İlaç, eksik ve hata vs.
Ebetteki nasıl ki rabbimize kulluğumuzda eksiğimiz vardır, Babamıza karşı da eksiklerimiz olmuştur. Bundan dolayı Yüce Rabbimden bağışlanma diliyorum. Allahlımdan babamı cennetine almasını, bağışlamasını, Resulüne komşu eylemesini niyaz ediyorum. Efendimizin a.s ''Vacip Oldu'' beyanı cenazesinde Bi İznillah tahakkuk etmiştir.
Üzüntümüz büyüktür. Devletimiz, Hükmümüz, Sebebimiz, Arkamızdaki Dağ vefat etmiştir. Sağlığında iken dünyaya meydan okurdum. Gözümü budaktan sakınmaz idim. Şimdi babasızlığı idrak ediyorum. Salat Ve Selam Sana Olsun Ey Allah’ın Resulü.