Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kdz. Ereğli Müftülüğü ortaklaşa düzenlediği bir programla, Ramazan Bayramı arifesinde şehir mezarlığında Mevlid­i Şerif okuttu.

Mevlid­i Şerif programına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, , Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan, önceki Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve İbrahim Cöbek ile Belediye Daire Müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İlçe Müftülüğüne bağlı bazı camii imam hatiplerinin Kur’an­ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid­i Şerif okunmasıyla devam etti.

BİRBİRİMİZİ SEVELİM VE SAYALIM

Daha sonra Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bir konuşma yaparak düzenledikleri programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Başkan Uysal, Ramazan ayının kardeşlik duygularıyla beraber sevgi ve saygıyı da pekiştirdiğini vurgulayarak, “bu duyguların hepsi bizlerin hamurunda var. Ben diyorum ki birbirimizi sevmeye, birbirimizi saymaya, birbirimizi affetmeye ve birbirimize el uzatmaya gayret gösterelim. Dünyamızda güzel şeylerin olması için güzel insanlara ihtiyaç var. Güzel insanlara da ancak bu şekilde örnek olabiliriz.”diye konuştu.

HEDEFLERİMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V.) efendimizin insan öldüğü zaman amel defteri kapanır. Ancak üç şekilde amel defteri açık kalır” sözlerini hatırlatan Uysal, “Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere sadakamızı verirsek, hayırlı birer evlat yetiştirirsek ve ilimle uğraşan insanlar olursak amel defterimiz asla kapanmaz.”ifadelerini kullandı. .

BİZLER DOĞRU OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Başkan Uysal, eski hastane yerinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsisinin sağlandığını ve bunun gibi daha bir çok konuda her zaman hedeflerine ulaşabilmek canla başla çalışacaklarını ifade ederek, “Bu vesileyle tüm Ramazan Bayramınızı ilçemize, bölgemize, ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizin yapmış olduğu duaların kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim hepimizi hayırlı insanlar eylesin. Bize gelen emir çok açık; emrolduğu gibi dost doğru olun. Bizler doğru olmaya gayret edeceğiz. Bizler her zaman doğru işler yapacağız.” dedi.

BAYRAMI HUŞU İÇİNDE GEÇİRELİM

Uysal’ın ardından kısa bir konuşmada AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yaptı. Çaturoğlu da Ramazan ayının paylaşmanın, dayanışmanın, dostluğun, birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu bir ay olduğunu belirterek, bayramın huşu içinde geçirmelerini diledi. 

Mevlid­i Şerif Programı Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan’ın yaptırdığı dua ile son buldu.

Mevlid okuyan hocalara Başkan Uysal tarafından çeşitli hediyeler verilirken, mevlid dinleyen vatandaşlara da belediye görevlileri tarafından çeşitli ikramda bulunuldu.