Zonguldak Valisi Ali Kaban, hayırsever bir iş adamı tarafından 5 şehit ailesine ev satın alınacağını bildirdi.

Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarını kınadığını söyledi.

Şehit yakınlarını her zaman ziyaret ettiklerini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Ziyaretlerimiz sırasında mütevazı ve Anadolu'nun mayasını oluşturan yapıları bizi çok etkiliyordu. O tevazunun yanında bir de kabullenmişlik hali vardı. Kolay değil evladınızın başına bir şey geliyor ve ona rağmen kendilerinde bir bütün toplumu değerlere karşı saygı ve bir gram hürmetten eksiklik görmemekten dolayı biz de ne yapabiliriz diye düşündük. Aklımıza onların daha iyi yaşam şartları içerisinde birer ev sahibi olabilmeleri mümkün olur mu diye araştırdık. Ne yapabiliriz derken kentte faaliyet gösteren enerji firmasına teklif ilettik."

Teklifi ilettikleri iş adamı Emir Eren'in bunu kabul ettiğini anlatan Kaban, "Firmanın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesinde kendilerinin yaptığı evlerden isterlerse verebileceklerini söylediler. İstemiyorlarsa da belli bir bedel konuldu o bedel karşılığında ev almalarına yardımcı olalım denildi. Şehitlerimizin iki ailesi Muslu'ya yapılan evlerden kabul etti. Kalan üç şehidimizin ailesine de başka yerlerden ev alınacak" ifadelerini kullandı.

Vali Kaban, evladını bu topraklar için şehit verdiği halde toplumun değerlerine sahip olan bu insanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.