Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 41 Kur’an kursunda 60 öğretici ile başlayan 2013-2014 eğitim öğretim yılı devam ediyor.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Kurslarında bir yıl önce başlattığı Hizmet Çeşitliliği Projesi kapsamında “Kur’an Öğreniyorum” programı, bu yıl “İhtiyaç Odaklı Kur’an Öğretimi” adı altında daha da yaygınlaştırılarak uygulamaya konuldu. Gençlerin, emeklilerin, çalışanların, ev hanımlarının ve öğrencilerin kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur’an öğrenmesine imkân sağlayan program için dersler başladı. Ereğli Safa Camisinde düzenlenen törene İl Müftü Yardımcısı ve Ereğli Müftü Vekili Fehmi Malakçı, Şube Müdürü İzzettin Aşan, Murakıb Ramazan Duman, Kurs öğreticileri ve öğrenciler katıldı.
Program Hatip Kur’an kursu öğreticisi Ersin Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Müftü Vekili Fehmi Malakçı yaptığı konuşmada; 
“Din görevlilerinin hayatları boyunca yaptıkları hizmetlerle insanlarla iç içe olduklarını, onların hayatlarının her döneminde yanlarında bulunduklarını, gerek din görevlileri gerek Kur’an kursu hocaları olarak sadece insanların belirli bir kısmına hitap etmediklerini, beşikten mezara kadar insanlığa hizmet eden ve ilgi alanımıza giren tüm konuları takip eden bir kurumun mensupları olduklarını, çocuk doğar dünyaya gelir kulağına ezan okuyarak ismini verdiklerini, dillenmeye başladığında kelamların en nefisi olan Allah’ın kelamını camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda onlara öğrettikleri, erkek çocuklarımızı sünnet ettirirken Allah’ın kelamını, sünneti seniyye olan Mevlid-i nebeviyi yine din görevlilerinin okuduğunu,  evlilik çağına geldiklerinde evlendirirken ve askere uğurlarken yine insanların yanı başında olduklarını, dünya hayatından ahiret hayatına intikal ederken emri hak vaki olduğunda ölüm gelip çattığında son vazifesini yaparak kabre, mezara tevdi edip telkinini din görevlilerinin verdiğini, 
2013-2014 eğitim öğretim döneminde hedefimizin 4 bin öğrenciye ulaşarak Kur’an ve dini bilgiler öğretmek olduğunu, hem öğretici hocalarımıza ve hem de öğrencilerimize yeni yılda başarı dileklerinde bulunduğunu” söyledi. 
Yapılan konuşmanın ardından Kur’an kursu öğrencileri sınıflarda ki yerlerini aldı. Kur’an kursunun ilk dersi İl Müftü Yardımcısı ve Ereğli Müftü Vekili Fehmi Malakçı tarafından verildi.