Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve Özel Duyan Eğitim Merkezi öğretmenlerinin işaret diliyle birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başladı.

 ‘Çözüm bekleyen sorunlar var’

Başkan Uysal’ın sayesinde şehirde bazı engelleri aştıklarına dikkat çeken Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, eğitim, istihdam, ulaşım, imar ve mimari konularda sorunlar yaşadıklarını belirterek,“Engellilerin halk otobüslerine ücretsiz binmesi gerekiyor. Bu sorunun çözülmesini istiyorum” dedi.

‘Ereğli’de sözde kararda sizindir’

Başkan Uysal’da yaptığı konuşmada, “Bugünden sonra Ereğli’de sözde kararda sizindir. Sizin dedikleriniz olacak, önereceksiniz bizde yapacağız. Ama yollarla, şarj istasyonlarıyla yetinmeyeceğiz. Engellilerin halk otobüslerine ücretsiz binmesi konusunu da çözeceğiz” dedi.

‘Engellilerimiz sosyalleşti’

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da, “Biz, hem yerel hem de merkezi yönetimler olarak engelliler için çok hizmet yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diyerek başladığı konuşmasında, “ Engeliler için bakım ve rehabilitasyon merkezleri, evde bakım hizmetleri, okullar ile bakanlığın sağladığı maddi kaynakların hiç biri önceden yoktu. Bunlar sağlandıkça engellilerimiz sosyalleşti.” diye konuştu.

Özel Çocuklar gösterisi yapıldı

Etkinliğin son bölümünde ise tamamı engelli bireylerden kurulu Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, öğretmenleri gözetiminde dans gösterisi sundu. Gösteri, uzun süre alkışlandı.

Ayrıca Karadeniz Ereğli Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de mini bir konser verdi.

Buradaki tören derece giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve Konya’da Türkiye Şampiyonu olan Karadeniz Ereğli Belediye Spor Oturarak Voleybol Takımı’nın sahneye davet edilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. 

Şarj İstasyonları açılışı yapıldı

Etkinlikle, ilçenin iki farklı noktasında kullanımına bir süre önce başlanan engelli akülü tekerlekli sandalyeleri şarj istasyonları da Başkan Uysal, Başkan Yardımcıları ve Başkan Şentürk’ün kurdele kesimiyle birlikte resmen açılmış oldu.

AKM’den açılışın yapılacağı alana engellilerle birlikte empati yaparak tekerlekli sandalyeye ile giden Başkan Uysal, bu tür istasyonların sayılarının artırılması gerektiğine dikkat çekerek, ilçedeki AVM’ lerde de bulunması gerektiğini söyledi.