Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Mayıs 2013’de başlatılan itibaren başlatılan ‘Hoş geldin Bebek’ çalışmasıyla çocukları dünyaya gelen ailelerin mutluluklarına ortak oluyor.  

Hoş geldin bebek kampanyası kapsamında Mayıs 2013’den buyana 350 aile ziyaret edildi.

           

Karadeniz Ereğli Belediyesi Özel kalem Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen “Hoşgeldin Bebek” adlı çalışma ile dünyaya yakın zaman önce gözlerini açan bebekler evlerinde ziyaret ediliyor; anne-babalarına hayırlı olsun dilekleri iletiliyor.

 

Karadeniz Ereğli’de faaliyetlerini sürdüren hastanelerin yönetimlerinden alınan bilgiler ışığında, bir hafta içinde gerçekleşen doğumlar sonrası bebekleri dünyaya gelen aileler tespit ediliyor. Karadeniz Ereğli merkez ve bağlı yerleşim birimlerinde ikamet eden aileler, belirlenen bu listeye göre Özel Kalem Müdürlüğü ekipleri tarafından ziyaret ediliyor. Ziyarette anne-babalar tebrik edilerek dünyaya gözlerini açan yavruları için çeşitli hediyeler takdim ediliyor, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın temennileri iletiliyor. Bebeğin fotoğraflarının çekilmesiyle elde edilen baskılardan da bebeğin ilk albümü hazırlanarak aileye hediye ediliyor.

Posbıyık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri ile yaşlılarımıza nasıl hak ettikleri hizmeti götürüyorsak, yine çeşitli rahatsızlıklarından ya da geçirdikleri ameliyatlardan dolayı evlerinde nekahet dönemi geçiren büyüklerimizi ziyaret ederek onları nasıl mutlu ediyorsak, dünyaya gelen evlatları için mutluluk yaşayan anne-babaların da bu mutluluklarına ortak olmak istiyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza “Hoşgeldin Bebek” diyerek onların ilk gülümsemelerine, ilk ağlayışlarına ortak olmak istiyoruz. Bu sosyal çalışmamız da vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Bu ilgi bizleri de mutlu ediyor.”