Premier müşterilerine birikim yönetimindeki uzmanlığıyla hizmet sunan HSBC Türkiye, bu kapsamda hayata geçirdiği “HSBC Premier Ekonomi Sohbetleri” etkinliğini bu defa Ereğli’de gerçekleştirdi. HSBC Premier müşterileri için düzenlenen seminerde, HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy ekonominin gündemi ve yatırım enstrümanlarının performansıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

İbrahim Aksoy, konuşmasında özellikle ABD ekonomisindeki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Federal Açık Piyasa Komitesi, para politikası duruşunun normalleştirmesi konusunda sabırlı olunacağı ifadesini Mart ayında metinden çıkarttı. Bu ifadenin çıkartılması sonrası faiz artışı zamanlamasının verilere bağlı olacağı görülüyor. Diğer yandan, Fed yetkililerinin 2015 sonu için politika faizi tahminlerini yüzde 1,125’ten yüzde 0,625’e düşürmesi gelişmekte olan piyasalar açısından sabırlı ifadesinin çıkarılmasını fazlasıyla telafi edebilecek bir gelişme. Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi 2015’in kalanında da yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda dalgalı bir seyir bekliyoruz. Diğer yandan, doğru yatırım kararları ile bu dalgalardan bir sörfçünün yapabileceği şekilde faydalanılabileceği görüşündeyiz.”

Daha önce Bursa, Isparta, Antalya, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen ve yıl boyunca farklı illerde devam edecek olan seminerler ile HSBC Premier müşterilerinin bireysel ekonomilerinin desteklenmesi hedeflenirken, katılımcılara Türkiye’de ve global piyasalarda yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de aktarılıyor.

 

 (Haber Merkezi)