AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR:

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Özbakır,Berat'ın tövbe, yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme günü olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; "11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi,bu mübarek Ramazan Ayından önceki son kandil gecesi olan Berat kandiline ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir.İnsanların bu geceler sayesinde zaman zaman ihmal ettiği kulluğunun farkına vardığını, kendisine çeki düzen verdiğini, Cenab-ı Hakk’la olan ilişkilerini yeniden tanzim etme fırsatı bulduğunu vurgulayarak, başta büyük Türk Milleti olmak üzere tüm Türk- İslâm âleminin ve değerli hemşehrilerimin mübarek Berat gecesini kutluyor; feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek Beratlarımıza vesile olmasını, hepimize mübarek Ramazan ayına arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak girmeyi nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 21 Mayıs’ı 22 Mayıs’a bağlayan gecede kutlanacak olan Berat Kandili için yayınladığı mesajında; Berat; günahlardan arınmak, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşmak, Allah katında berat etmek ve temize çıkmayı ifade eder.

Milletvekili Özcan Ulupınar, “Kandiller, yüreklerimizi aydınlatan gecelerdir. Bu geceler, kendini bilmenin ve insan olarak Allah’ ın karşısında acizliğimizin farkına vararak ibadet, itaat ve Yaradan’a karşı şükürlerimizi artırmanın bir vesilesidir.

Modern dünyanın getirmiş olduğu yalnızlıktan kurtulmaya çalışıldığı, insanların birbirleri ile kandilleştiği, hatırların sorulduğu, birbirlerini ziyaret ettiği ve hayatın muhasebesinin yapıldığı gecelerdir.

Şaban ayının on dördünü on beşine bağlayan gecede Müslümanlar olarak Berat Kandili’ ni kutlamaktayız.

Berat; günahlardan arınmak, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşmak, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Bu gece Müslümanların kurtuluş gecesidir, Efendimiz(S.A.V.)’e şefaatinin tamamının verildiği bir gecedir.

 Bu gecede içimizdeki manevi duygularla günahlarımıza tövbe etmeli, Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua etmeliyiz. Çünkü Yüce Rabbimiz şifa kapılarını sonuna kadar açarak bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Allah’ın bağışlamasının bol olduğu bu gecede tüm dualarınızın kabul olmasını temenni eder, Berat Kandilinizin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumartesi’ni Pazar gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysal, mesajında şu görüşlere yer verdi;

‘Yüce Allah’ın engin rahmetinin tecelli ettiği, dert, bela ve sıkıntılardan kurtuluşu ifade eden Berat Kandili, rahmet, bereket, mağfiret gibi tüm değerleri içinde barındırmaktadır.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyor, Berat Kandilinin ülkemiz, bölgemiz, ilçemiz ve tüm İslam âlemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyorum.’