Alaplı’da görevli İmam Abdulcabbar Kalaycı, camisinin bakım ve temizlik işlerini kendisi yapıyor.

İki yıl önce Karşıyaka Mahallesi Mustafa Yaman Camisi'ne imam olarak atanan Kalaycı, işçilik maliyeti ödememek için namaz vakitleri dışında vatandaşların da desteğiyle caminin eksiklerini gideriyor.


Kalaycı, yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteği ve cami cemaatini yardımlarıyla iki yılda cami ve çevresinde yapılan yeniliklerle, cemaatte artış olduğunu söyledi.



Cami içinde mutfak ve kütüphanede oluşturduklarını anlatan Kalaycı, her türlü inşaat işlerinin elinden geldiğini belirterek, "Atandığım günden itibaren camiyi daha güzel hale getirmek için çalışıyoruz. Hayırseverlerin ve cami cemaatinin desteğiyle öncelikle cami içinde sonra dışında baştan aşağıya yenilikler yaptık. Cemaatin boş zamanları değerlendirebileceği bir kütüphane ve mutfak oluşturduk. Cami dışında yine cemaatimizin oturarak dinlenebileceği eski şadırvanı yeniledik. Tüm bu inşaat çalışmasını yapılırken cami cemaatimiz de yardımcı oldu. İki yılda camimizde yapılan yeniliklerden sonra cemaatimizde artış oldu."



Cami cemaatinden Recep Öztürk de yapılan değişikliklerin ardından caminin çok güzel olduğunu ifade ederek, namazdan arta kalan vakitlerde kütüphanede, mutfakta ve şadırvanda cemaatle oturarak sohbet ettiklerini, tüm günü camide geçirdiklerini kaydetti.



Haber: Cem Sürmeneli