Devrek’in içme suyu ihtiyacını karşılayan ve Kurudere’den şehir merkezine kadar uzanan eski asbestli beton boru içme suyu ishale hattı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Başkan Vekili Osman Erenoğlu ile Proje Etüt Müdürü Muhterem Çavuşoğlu, Çevre Kontrol Müdürü Ayhan Kazkondu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Devrek’in su ihtiyacını karşılayan beton borular hattan temizlenerek yerine hdpe boru konulacak daha sağlıklı bir yapıya kavuşturuluyor.
Hattın 100 gün içinde bitirilmesi planlanırken söz konusu hattan şehre bir haftadır su verilemiyor. 
Devreklileri susuz bırakmadıkların dile getiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, halkın daha sağlıklı musluk sularına kavuşması için bütün çabayı gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Bu amaçla şehir içme suyumuzu Kurudere’den getiren boruları tümden yeniliyoruz. Asbestli boruları kaldırıp yerine daha hijyenik ve sağlıklı hpde boruları koyuyoruz. Çalışmalarımız nedeniyle Kurudere’den şehrimize bir haftadır su gelmiyor, halkımızın susuz kalmaması için daha önceden önlem aldık. Şehrin su ihtiyacının karşılanması için 5 ayrı yere sondaj kuyusu açtık. Bu kuyularla halkımızın su ihtiyacını gideriyoruz. Halkımızdan da bu suyu daha tasarruflu kullanmasını istiyoruz. Boru yenileme çalışmalarını 100 gün içinde bitireceğiz.”