Zonguldak'ta Gönüllü Teşekküller Platformu üyesi grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

Madenci Anıtı'nda toplanan üyeler, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Özkaraaslan, Mursi hakkında verilen kararın haksız ve hukuksuz olduğunu öne sürerek, saldırılar ve despotizmi şiddetle kınadıklarını söyledi.

İdam kararlarının Mısır'daki vahşetin tescili olduğunu ifade eden Özkaraaslan, şöyle konuştu:

"Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyen, binlerce şehit vererek dünyada eşi ve benzerine az rastlanan örnek direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz. Mısır'daki meşru hükumetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Son hukuksuz karar ve Batı'nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. İnsanlık öyle ses vermeli ki hukuki ölçütü olmayan, insanlık kriterlerine uymayan ve İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilmeli."

Açıklamanın ardından Mursi için dua eden grup, daha sonra alandan ayrıldı.

(AA)