Kızılay Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Ereğli ilçe merkezine kan merkezi kurulması gerektiğini söyledi.

 

Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinin toplam nüfusunun 250 bine ulaştığını belirten Ereğli Kızılay Derneği Şube Başkanı Yusuf Oktay, her iki ilçeye Zonguldak kan merkezinden kan temin edildiğini hatırlatarak, Ereğli ilçe merkezine kan merkezinin yapılması durumunda Zonguldak’taki iş yoğunluğunun da azalacağını söyledi.
Oktay, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, ilçede düzenlenen kan bağış kampanyalarında elde edilen kanın Düzce İl’inde analizlerinin yapıldığını ve ardından Zonguldak Kan Merkezine ulaştırıldığını hatırlatarak, “Ereğli ve Alaplı ilçelerinden kan istenilmesi durumunda Zonguldak’tan kan temin ediliyor. Gerek zaman kaybı gerekse her iki ilçenin nüfusunun 250 bine ulaşması Ereğli ilçe merkezine kan merkezinin yapılmasını şart haline getirmiştir. 
Ereğli’ye kan merkezi yapılması demek Ereğli ve Alaplı ilçelerinden gelecek talebe anında karşılık verilmesi anlamına gelir. Kızılay Ereğli Şubesi olarak bu konuda uzun yıllardır bir çalışma içerisinde olduk, ilgililerin ve hayırseverlerin bu konuda desteğini bekliyoruz. Ereğli’ye kan merkezi kurulması oldukça önemli bir gelişme olacaktır” dedi.
Vatandaşlar ise Ereğli ve Alaplı ilçelerine Zonguldak’tan kan gelmesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Ereğli ve Alaplı’daki devlet ve özel hastanelerde kan ihtiyacını Zonguldak karşılıyor, neden 250 bine yaklaşmış bir kentte kan merkezi bulunmaz. Ellerine mikrofon aldıklarında mangalda kül bırakmayanlar son derece önemli bir konuyu neden gündemine almazlar. Yıllardır Ereğli ve Alaplı pek çok konuda mağdur edildi. Kavganın bol olduğu yerde huzur mu olur? Bu kenti bu noktaya getirenler utansın. Ereğli’ye kan merkezinin biran önce yapılmasını istiyoruz” dediler.