5 Haziran 2013 Çarşamba günü bir günlük uyarı grevi yapacaklarını belirten Kdz.Ereğli Eğitim-Sen Temsilciliği, bu eyleme AKP iktidarının kayıtsız kalması halinde 1 günü aşan grevler, kitlesel eylem ve etkinliklerle mücadelenin yükseltilerek devam edileceği hatırlatıldı.

 

Ereğli Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, türban serbestliği tartışmalarını değerlendirdi ve 1 günlük uyarı grevi yapacaklarını duyurdu.

 

FAŞİZAN UYGULAMALAR
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Kamu kurumlarında 18 Mart tarihinde başlatılan ve hala devam ettirilen sivil itaatsizlik adı altında bir eylem yapılmaya devam edilmektedir. Eylem, özgürlükler ve insan hakları adı altında devam ettirilmekte olup asıl amacı iş yerlerinde kılık-kıyafet (türban serbestisidir) serbestliği tartışmalarıyla sürdürülen bir eylemdir. Ülkede tüm eşitlik ve özgürlük alanlarını daraltan, ülkeyi korku ve baskılarla nefes aldırmaz hale getiren kamu kurum ve işyerlerinde gericiliğin meşrulaştırıldığı bir süreçte ne yazık ki AKP özgürlük kılıfı ile bu anti demokratik, faşizan uygulamaları bazı sendikalar aracılığı ile hayata geçirmeye çalışması oldukça düşündürücüdür.

 

SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ
Bizler adına asıl sorun; bu eylemin kimler tarafından yapıldığı ya da eylemin nasıl yapıldığından ziyade, bu süreçte işveren konumunda olanların takındığı ve uyguladığı iki yüzlü tutumdur. Eğitim-Sen olarak, okullarda dinsel simgelerin kullanımının yaygınlaşması gerekçesiyle 5 Aralık 2012 tarihinde ülke genelinde okullarda yapılan sivil itaatsizlik eylemine, ilçemiz okullarından da Eğitim-Sen üyeleri öğretmenlerimiz katılmıştır. Eylemin yapıldığı gün ilçe Milli Eğitim okulları aramış ve eyleme katılanların isimleri istenerek akabinde eyleme katılanlara soruşturma açılmıştır. Fakat ilçemizde okullarda iki ayı aşkın zamandan bu yana devam ettirilen sivil itaatsizlik eyleminden dolayı okullardan ne isim istenmiştir ne de bu eyleme katılanlarla ilgili bir işlem yapılmıştır. Bu da işverenin açıkça bize karşı, diğerlerine ise taraf olduğunu göstermiştir. Eğitim-Sen olarak işverenin bu tutumunu doğru bulmadığımızı ve tüm eğitim çalışanlarına aynı mesafede durması gerektiğini düşünüyoruz.
657’Yİ DEĞİŞTİRME ÇALIŞMALARI
Arkadaşlar; AKP'nin 657’yi değiştirme çalışmaları devam ediyor!  10 yılı aşkın bir süredir devam eden AKP iktidarı öncüllerinden teslim aldığı emek ve demokrasi düşmanı sistemi her geçen gün biraz daha güçlendirmeye devam etmektedir. Bugün gelinen noktada kamu hizmetlerinin alınır satılır bir mala, hizmet birimlerinin ticarethaneye, bu hizmetten yararlanması gereken yurttaşların müşteriye, kamu hizmeti sunanların ise ücretli kölelere dönüştürülmesinde önemli mesafe kaydedilmiştir. Kamu yararının yerine piyasanın ihtiyaçlarının temel alındığı sistem kamu emekçilerinin istihdam biçimlerinde de alt üst oluşlar yaşanmasına yol açmış ve DMK'da yapılacak değişiklerle başta, sınırlı olan iş güvencemiz yok edilmek istenmektedir.

 

1 GÜNLÜK GREV
Bu sebeple başta iş güvencemiz olmak üzere kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara karşı; “herkese güvenceli istihdam ve ücret güvencesi” talebiyle 5 Haziran 2013 Çarşamba günü bir günlük uyarı grevi yapılacaktır. KESK olarak yapacağımız bu eyleme AKP iktidarının kayıtsız kalması halinde 1 günü aşan grevler, kitlesel eylem ve etkinliklerle mücadelemiz yükseltilerek devam ettirilecektir.