Erdemir’de 4 bin 800 işçiyi kapsayan 25. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri ile ilgili Türk Metal Sendikası tarafından hazırlanan taslak işveren kanadı adına MESS’e bildirildi.

 

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir ile gerçekleştirilecek olan 25. Dönem toplu iş sözleş-me görüşmelerine ilişkin taslağın işveren kanadı adına MESS’e verdiklerini bildirdi.
Sendika Şube Başkanı Odabaş, sendikaya üye işçilere taslağın son şekli ile ilgili bilgiler verdi. Sendika şubesini ziyaret eden Erdemir Enerji Üretim Dağıtım çalışanlarını bilgilendiren Odabaş, “Gerek sendikaya ziyarete gelen gerekse iş yerlerini ziyaret ettiği işçi arkadaşlarımıza taslağın son şekli ile ilgili bilgiler aktarıyoruz. Sözleşme ile ilgili ilk oturum 2 Aralık’ta  İstanbul’daki MESS binasında yapılacaktır” dedi. Türk Metal’in, bu sözleşme döneminde de üyelerinin görüşünü alarak taslağın hazırlandığını anlatan Odabaş, “Birinci önceliğimiz olan üyelerimizin haklarının korunması ilkesi, bu sözleşme döneminde de aynı anlayışla uygulanacak. Yine işçi arkadaşlarımızın en üst düzeyde lehine sonuçlanacak bir sözleşmeye imza atmak üzere Genel Merkezimiz önderliğinde gayret göstereceğiz” dedi.
Diğer yandan, şube icra kurulu, şube yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri de Erdemir’deki işçileri bilgilendirmeyi sürdürüyor.