Kutsal topraklara uçuşlar başladı. Bu yıl Türkiye’den Kutsal topraklara gidecek olan ilk Hac kafileleri arasında Ereğlili Hacı Adaylarımız da vardı.

Kdz Ereğli Belediyesi tarafından, ilçemizden bu yıl Hacca gidecek olan ilk Hac Kafilesi için Sahil amfi Tiyatroda Hacı Uğurlama Programı düzenlendi.

 

Kdz Ereğli Belediyesi Din İşleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin AVCI tarafından hazırlanıp yönetilen Programa, Kdz Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel KIRMIZI YILDIZ, Zonguldak İl Müftüsü Nuh KORKMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Özkan ÖZYAĞCI, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanları, Artur Hac Şirketi Zonguldak Koordinatörü H.İbrahim DEMİRBAŞ ve Hacca gidecek olan 62 Hacı adayının akrabası ve dostlarından oluşan yaklaşık 3000 (Üç bin) kişilik vatandaşımız katıldı.

Program İmam Hatip Camii Din Görevlisi Tuncay GÜNEŞ’in Kuran Tilaveti ile başladı. Belediye İmamları Abdülkadir Duman, Mustafa DUMAN ve Muzaffer BÜLBÜL Hocanın okuduğu İlahi ve Kasidelerle devam etti.

Artur Zonguldak Şubesi Koordinatörü Emekli Müftülük Şefi H.İbrahim DEMİRBAŞ tarafından, Hacı Adaylarına yapılacak Hac Seyahati ile ilgili kısaca teknik bilgiler verildi.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Nuh KORKMAZ, Hacı adaylarına bazı tavsiyelerde bulundu. Müftü KORKMAZ, “Sevgili Hacı Adayları, gittiğiniz yerlerden Çin mallarını alıp getirmeyin, oralarda ülkemizi en güzel şekilde temsil edin. Alışverişle vaktinizi boşa harcamayın. Vakitlerinizi ibadetle geçirin. Kızıma, torunuma şunu bunu alayım diyerek emek harcamayın. Ben tercümanlık yaptım. Oradaki Satıcılar, Türk Hacılarına hayret ediyoruz diyorlar. Burada satılan mallar zaten buraya Türkiye’den ya da Çin’den geliyor diyorlar. Çin malları çok kalitesiz. Bu malların daha kalitelisi Türkiye’de var. O yüzden paralarınız boşa gitmesin. Çocuklarınıza torunlarınıza aldığınız oyuncaklar belki yolda belki geldiğiniz gün kırılacak. Oradan sadece tek şey getirin. Hurma ve zemzem getirin’’ dedi. Sözlerini, programı düzenleyen Belediye’ye teşekkür ederek tamamladı.

 

“GÜLE GÜLE GİDİN GÜLÜ GÜLE GELİN”

Son olarak Hacı Adaylarını uğurlamak üzere mikrofona gelen Kdz Eregli Belediye Başkan Vekili Sibel KIRMIZI YILDIZ, ‘’Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Başkanımız programı nedeniyle şehir dışında olduğundan dolayı buraya katılamadı. Ancak bu Programı en güzel şekilde hazırlamamızı bizden istedi. Hacıları uğurlamak bizim Yüce Milletimizin güzel bir âdetidir. Metin Hocamdan öğrendiğime göre bir aydan fazla süre Kutsal Topraklarda kalacaksınız. Ben kalpten yapılan duaların kabul edileceğine inanıyorum. Kutsal Topraklarda, ülkemiz için, milletimiz için ve Ereğlimiz için dua edin. Ben hepinizi, Sevgi, Barış, Dostluk Kentinin Mimarı, Belediye Başkanımız Halil POSBIYIK adına selamlıyor ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Güle güle gidin, güle güle gelin’’ dedi.

Kdz Eregli Belediyesi Müdürü, eski Müftü Metin AVCI, ilk kafilede Ereğli’den 62 Hacı adayının bulunduğunu, bu güzel ve anlamlı yolculuklarında onları yalnız bırakmak istemedikleri için Kdz Eregli Belediyesi olarak bu Programı hazırladıklarını söyledi. AVCI, Hacı adaylarının İstanbul Havalimanından Suudi Hava Yollarına ait uçakla, direkt Medine’ye uçacaklarını, Medine’de 8 gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceklerini ve toplamda 41 gün Kutsal topraklarda kaldıktan sonra inşallah Hacı olarak yurda döneceklerini söyledi. AVCI, Hacı adaylarına İlahi ve Kasidelerden sonra topluca Telbiye okuttu. ‘’Lebbeyk…   Allahümme Lebbeyk..’’i yüksek sesle okuyan Hacı Adayları ve yakınları duygulu anlar yaşadılar.

 

ÜÇ BİN KİŞİ UĞURLADI

Program sonunda Metin AVCI tarafından dua yapıldı. Yaklaşık üç bin kişinin âmin dediği duanın ardından yakınlarıyla helalleşen Hacı adayları, otobüslerle İstanbul Atatürk Havalimanına hareket ettiler.

Hacı Adayları ve Yakınları, programı organize eden Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve sorumlularına teşekkür ettiler.

Organizasyona katılamayan Hacca gidecek olan kişilerin ailelerinin izleyebilmesi için organazisyon Belediye İnternet sitesinden  canlı olarak yayımlandı.