Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin de ciddi desteği ile Zonguldak Belediyesi ve Almanya’nın Castrop Rauxel Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından temaslarda devam ediyor. Kreis Recklinghausen ile Zonguldak İli arasında gerçekleştirilen ilk resmi görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Recklinghausen Valisi Castrop ile Zonguldak Belediyesi arasında işbirliği sözleşmesinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bazı meclis üyeleri, Almanya Zonguldaklılar Dernek Başkanı Mehmet Karakulak, Uyum Meclisi Başkanı Kubilay Çorbacı’nın da hazır bulunduğu ziyaret ile ilgili şu bilgi verildi:
“Masaya iki ilin özellikleri ve tüm konuları taslak olarak ele alındı, iki taraflı heyetin vardığı sonuç itibari ile bu iki vilayetin kardeş vilayet olmasında hiçbir engel olamayacağı vurgulandı ve kısa zaman içinde karşılıklı çalışma gruplarının oluşturulması, sağlam temeller üzerinde ikili köprünün kurulması yönünde karar alındı. Görüşmelerde Recklinghausen Bölge Valisi Süberkrüp ve Yardımcısı Katherina Krasevzki’de yer aldı”