Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de düzenlediği “Anılarını al da gel” toplantısında bir kez daha Kandilli Kültürü öne çıkıp özlem giderildi.

Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin bu etkinliği ile ilgili olarak Gazeteniz Önder’in sorularını yanıtlayan Dernek Başkanı Av. Korhan Us, Ege bölgesinde yaşayan Kandillilileri bir araya getirmek amacıyla 22 Eylül’de Seferihisar’daki öğretmenevinde toplantı düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:
“Toplantımıza, Seval Morca Öztürk, Hicran Morca Gürkan, Asuman Uysal Aydemir, Berkan Yılgör, Galip Yıldızhan, Sevim yalçın (Öz), Cemal İnam, Resul Altıntaş, Hamdi Cambaz, Reyhan Durmuş (Arı), Sadettin Akan, Ülkü Akan, Vildan Akan, Füsun Esin (Vurgun), Kemal Akyüz, Abdullah Aslan (Konyakçı), Meral Aslan, Tarık Öncel, Sevda Bakan (Baysal) ve Nimet Yıldızhan katılabildiler. Ayvalık’tan gelerek toplantımıza katılan Kandilli’deki özel ilkokulumuzun hancında çok büyük emeği olan ve bizleri yetiştiren Sadattin Akan öğretmenimize derneğimizin bir şükran plaketini verdik. 

Ayrıca Urla’ya yerleşmiş İngilizce öğretmenimiz Sevim Öz Yalçın ve Urla’da yaşayan büyüklerimizden Berkan Yılgör de toplantımıza katılanlar arasındaydı. Kandilli’deki dostluğun temeline dayalı Kandilli Klütürü’Nde buluşmanın heyecanı ve mutluluğunu paylaştığımız Ege toplantımızda derneğimizin çalışmaları ve etkinlikleri kapsamında bir de sunum yaptık. 

Önce İstanbul, ardından Ankara ve şimdi de İzmir ve çevresindeki Kandillilileri bir araya getirmenin mutluluğunu bundan sonraki etkinliklerimizle sürdürme heyecanımızla Kandilli Kültürü’nde bir arada olmanın haklı gururunu paylaşıyoruz.”