Zonguldak Platformu tarafından Mithatpaşa Tüneli’nin yapılması için başlatılan imza kampanyasına Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve çalışanlar hep birlikte gelerek destek verdiler.

Kampanyanın Zonguldak merkezde yapılan son gününde katılım yine yoğundu. Her yaştan ve her kesimden vatandaşlar son günde de destek verdiler. Yaklaşık 25 bin imza toplanan kampanyanın ilk ayağının ardından ikinci ayağı Kilimli’de devam edecek.  Kesin imza sayısı sayımdan sonra açıklanacak. Kilimli Polikinliği önünde yapılacak kampanyayı Kilimli’li muhtarlar organize edecek. Tünelin yapılması için Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir daha önce imza desteği vererek Zonguldak Kilimli- Filyos hattında ki ulaşım sorunun sona ermesi için Mithatpaşa veya Ekmekçi Tüneli’nin yapılmasının şart olduğunu söylemişti. Kilimli’de sürdürülecek kampanyanın ardından Çatalağzı’nda da iki gün süreyle yapılması bekleniyor.

 

Aygün ve Arı bilgi verdi

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve beraberindekileri imza standında platform üyeleri karşıladı. Stant görevlisi Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün ile Zonguldak Platformu adına Gazeteci ve Belediye Meclis Üyesi Bahaddin Arı kampanya ve katılım hakkında Belediye Başkanı Eşref ile basına bilgi verdiler. Aygün, Eşref ve Meclis üyelerine teşekkür ederken kampanyanın Kilimli’de devam edeceğini hatırlattı. Platform adına bilgi veren Bahaddin Arı ise Zonguldak Platformu’nun 100 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturulduğunu ve kampanyanın 17 kişilik icra kurulu tarafından yürütüldüğünü söyledi. Mithatpaşa Tüneli’nin 40 yıldır kâğıt üzerinde bir proje olduğunu belirten Arı Mithatpaşa veya alternatif bir hatta yapılacak tünel ile şehir içi trafiğinin kalıcı olarak çözümleneceğini söyledi. Aygün ve Arı, Başkan Eşref ile tüm katılımcılara ve destek verenlere teşekkür etti.

 

Eşref: Kampanyanın başarılı olacağını düşünüyorum

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref trafiğin çözümlenmesi için Mithatpaşa Tüneli veya benzer başka bir projenin hayata geçmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek görüşlerini şöyle açıkladı;“Zonguldak’ın en büyük sorunu olan şehir içi trafiğinin rahatlatılması için başlatılan imza kampanyamıza destek vermek için buradayız. Çevre yolları sorununun çözümü için karayollarının genel müdürlüğün görevi olan bir projenin öneminin farkındayız. Bu kampanyayı başlatan Zonguldak Platformu’nu kutluyorum. Zonguldak Platformu sivil toplum örgütleri ile birlikte adım atarak yıllardır dile getirilen Zonguldak’ın en büyük sorununun çözümü için adım attılar. 1970 yılında imar planlarına alınan ve bu güne kadar ısrarla yapılması istendiği halde yapılamayan Mithatpaşa Tüneli Projesi’nin imza kampanyasındayız. Bu kampanyanın başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu baskı yönü burada kalmayacak. Biz belediye olarak bu çalışmayı desteklemeye hazırız. Yerel yönetim olan ve imar planı sahibi Zonguldak Belediyesi Meclisi ve personeliyle bu projeyi sonuna kadar desteklemeyecek. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, Bakanlarımızdan ve milletvekillerimizden destek istiyoruz. Bizim sesimizi bu imzalar duyuracak. Zonguldak’ın bu talebi sesiz kalmayacak. Çünkü biz bu işi burada bırakmayız. Eğer bu tünel bu taleplerle projesi biran önce başlamaz ise biz başka eylemlerle de sesimizi duyururuz. Çünkü Türkiye’de Zonguldak dışında çevre yolu kalmayan bir il kalmadı. Mithatpaşa Tüneli ve çevre yolumuz olmazsa biz bu trafiği rahatlatamayız. Şehrin yarısı Mithatpaşa Tüneli’nden geçerek kent merkezinin trafiği rahatlamış olacak. Her şehre çevre yolları yapılıyor ama bizim yok. Zonguldak’ın sadece yol ve tünel ihtiyacı var. Bunlardan birincisi Mithatpaşa Tüneli, ikincisi Üzülmez Tüneli bunlar mutlaka yapılarak şehre kazandırılmalı. Hal Binası’nın ortasından geçip itfaiye binasının bulunduğu alandan geçecek çevre yolu sorunu çözüldüğünde Zonguldak’ın Gazipaşa Caddesi’ni trafiğe de kapatabilir ve yayaya da açabiliriz. Ama bu isteklerimiz olmadıktan sonra işimiz zor. Bu adımı atan platformu kutluyoruz. Biz belediye olarak yanlarındayız. İmzaların yerini bulacağına inanıyorum ve sonunda bu yolu yapacağız”.