Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürlüğü görevini sürdürürken 16 Eylül 2004 yılında işten çıkartılan işçi N.A. tarafından bıçaklanarak öldürülen Avni Cinel, ölümünün 9 ncı yıl dönümünde işyerindeki anıtı önünde anıldı.

Anma törenine; Cinel'in ailesi ve yakınları, TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu, Müessesse Müdür Yardımcısı Metin Konak,Gültekin Kara, İşletme Müdür yardımcıları, Mühendis ve Baş Mühendisleri,  Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı,  KESK’e bağlı ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu ile maden işçileri katıldı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından yaptığı konuşmada, Cinel'in 9 yıl önce görevinin başında katledilmesinin üzüntüsünü halen yaşadıklarını söyledi.

Şiddet kültürünün toplumsal hayatın bir parçası haline geldiğini ve günümüzde de hızla devam ettiğini savunan Başkan Kaymakçı, ''Cinel, bir sistemin şehidi ve kurbanıdır. İşe gelmeden maaş almayı alışkanlık haline getiren bir kişi tarafından hunharca cinayete kurban gitmiştir. Ailesinin acısını paylaşıyoruz. Bu tür üzücü olayların yaşanmamasını diliyoruz'' dedi.

Daha sonra Cinel’in anıtına karanfil bırakıldı.