AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, engelli vatandaşların ülkenin önemli bir nüfusunu oluşturduğunu belirten açıklamasında Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Candan, “Engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı bir dünyada hep birlikte yaşamak dileklerimle, tüm engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Günü”nü tebrik eder, sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Belki çoğumuz farkında olmasa da engelli vatandaşlarımız ülkemizin önemli bir nüfusunu oluşturmaktadır. Nüfus olarak büyük bir orana sahip olmalarına rağmen, toplumla tam entegre olamamaları, yaşantıların büyük bir bölümünü evlerde geçirmelerinden dolayı gerçek sayılarını tam olarak algılayamadık.

Çağdaş, güçlü ve müreffeh bir ülkede tüm vatandaşların imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması gerekmektedir. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz yasal çalışmalarla ve yerel yönetimlerimiz tarafından gerçekleştirilen fiziki çalışmalarla artık engelli vatandaşlarımız toplumun her kesiminde yaşamlarını daha rahat sürdürebilmektedirler. Evlere bağımlı olan hayattan büyük ölçüde kurtulmuşlardır. Gerek kamu gerekse özel sektörde istihdamları konusuna   da çok önem vermekteyiz. Kamuda yapılan istihdamı her yıl artırmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın topluma entegresinde vatandaşlarımız da duyarlı olmalıdır. Unutulmamalıdır ki; her insan bir engelli adayıdır.

Engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı bir dünyada hep birlikte yaşamak dileklerimle, tüm engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Günü”nü tebrik eder, sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.”