Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi Koordinatörlüğünde Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli 50 itfaiye erine maketler üzerinde uygulamalı ve teorik olarak ilkyardım eğitimi veriliyor. 
Sağlık Müdürlüğü İlkyardım Eğitimcisi Derya Kayınova tarafından verilen eğitimde itfaiyecilere Temel yaşam desteği, Kanama, Kurtarma, Taşıma ve Bandaj uygulaması konularında eğitim veriliyor. 
Belediye İtfaiye müdürü İsmail Sarıaydın eğitimle ilgili olarak yapmış olduğu kısa açıklamada şunları söyledi. “ İtfaiyemizde göreve yapan ekiplerimiz yangın ve trafik kazalarında birebir olaylarla karşılaştıkları için anında müdahale yapabilmeleri bakımından ilkyardımın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle itfaiye personelimizin bilinç ve eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla bu tür uygulamalı eğitimlerimizi periyodik aralıklarla veriyoruz “ dedi. 
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise, “  Trafik kazaları ve yangınlarda 112 Acil Sağlık Hizmeti veren ekiplerimizle birlikte pek çok olayda birlikte müdahalede bulunan itfaiye personelinin acil ilkyardım konusunda eğitim düzeylerinin yükseltilmesini önemsiyoruz. Sağlık ekiplerimizin olay yerine ulaşıncaya kadar itfaiye ekiplerinin kazazedelere ilk müdahalelerin yaşamsal öneme sahip olduğundan acil sağlık eğitimi almalarını ve bilgilerini güncellemeleri hayati önem taşımaktadır. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda bu tür eğitimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir “ dedi.