Kepez İzmirlioğulları Ortaokulunda aşure günü etkinliği gerçekleştirildi. 
Okul Aile Birliği tarafından okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe eğitimciler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Okul Müdürü İsmet Kalıçlı, “Eğitimle değişim, çevremi değiştirebilirim” sloganı ile yola çıktıklarını, eğitim anlayışlarının temelinin fedakarlık ve sevgiden oluştuğunu açıkladı.
Kalıçlı etkinlikte yaptığı konuşmasında, okulumuzda çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkansız gibi görüneni mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve de eğlenceli hale getirerek eğitimde hayallere ulaşmayı amaçlamaktayız. 
Bu gerçeğin bilinci ile çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen kararların sorumluluğunu taşıyan gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışmaktayız. Biz Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu olarak bunun bilinci içerisindeyiz. 
Öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalıştık ve bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Okulun Okul Aile Birliği’nin daha önce tamamen okul imkanları ile düzenlediği fidan dikimi etkinliği çok ses getirmişti. Halkın eğitim ortamına çekilmesi anlamında Kepez Mahallesinin tamamının davet edilmesi ile 5 bin kişilik aşure etkinliği de halktan büyük takdir toplamıştır” dedi.
Okul öğrencilerinin foklör gösterilerinin, müzik dinletisinin ardından aşureler Okul Aile Birliği yöneticileri tarafından dağıtıldı.