Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetin 90. Yılı konulu resim-fotoğraf sergisini Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde açmıştı.

Kaçmaz, açtığı sergiye destek veren herkese ve sergiyi gelip gezen tüm Ereğli halkına teşekkür ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Balkan, Çanakkale ve İstiklal savaşlarına katılan Mustafa Kemal’in askeri bu vatan için  14 Yıl savaşan dünyanın en yaşlı son Çanakkale Gazisi olan ve 110 yaşından hakkın rahmetine kavuşan ,57. Alay Şehitliğinde torunuyla birlikte heykeli dikilen Çanakkale Gazisi Hüseyin KAÇMAZ’IN oğlu sıfatıyla, Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde açmış olduğum Cumhuriyetin 90.Yıl Konulu resim fotoğraf ve atalarımızın kullandıkları Savaş Materyalleri Atatürk devrim ve ilkelerinin hatırlanmasında Ereğli halkına, öğrencilerine ve askerlerine küçük bir katkım olduysa kendimi mutlu hissederim.

Tarihini unutan bir milletin geleceğinin tehdit ve tehlikede olduğunu herkes bilir. Tarihimizin temel taşı ve önemli savaşları Çanakkale ve İstiklal savaşlarıdır. Cumhuriyetimizin 90.yılını anma etkinlikleri çerçevesinde, organizasyonu üstlenen Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı Kültür müdürü Baki Kara,Kdz.Ereğli Belediye personeli ve sinema personelini  emeklerinden ve şahsıma  göstermiş oldukları hürmet,saygı ve alakalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı konuşmamı dinleyerek bizi onurlandırdığı için teşekkür ederim.

Sergimin açılışında bulunan  Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Kurmay Başkanı Kurmay Kd. Albay Erkan Oral’a,çok saygıdeğer Ereğli halkına,öğretmen ve öğrencilerine,Basının çok değerli mensuplarına gösterdikleri ilgilerinden ötürü teşekkür eder saygılarımı sunarım. Müslüman Türk neslini ortadan kaldırmak, bu olamazsa onları geldikleri Orta Asya’ya sürmek için her şeyi düşünülmüş ama bir şey unutulmuştur, oda Atalarımızın niçin savaştığını,” ÖLÜRSEM ŞEHİT KALIRSAN GAZİ “ düsturu  ile bir gül bahçesine girercesine şahadete koşmuş ve bu cennet vatanı kanlarını şelale gibi akıtarak bize emanet etmişlerdir.

O Çökmüş bir imparatorluğun yıkıntıları üzerine bütün dünyaya kafa tutmuş esir edilmek istenen Türk Milletinin nasıl büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.O Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür.”