Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi kapsamında Kadına Şiddete Hayır paneli gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen panele Panele Rehberlik ve Eğitim Uzmanı Hicran Temiz, Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Temsilcisi Av. Tayyar Kartal, RAM Psikoloji Danışmanı Abdülbaki Gemi, RAM Müdür Yardımcısı Ali Kemal Çiftçi, Sosyal Hizmet Uzmanı Güner Yiğit konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından projeyi hazırlayan öğrenciler tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda vatandaşların kadına şiddet konusundaki röportajlara yer verildi.

EDİLGEN VE TAMAMLAYICI

Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Ali Kemal Çiftçi, kime sorulursa sorulsun kadına şiddetin eleştirileceğini belirterek, Bu şiddet nereden doğuyor, kimler uyguluyor? Şiddetin kökeninde kadının toplumsal ilişkilerdeki yeri ve ondan beklenen davranış kalıplarında gizlidir. Maalesef erkek olarak kendimizi güçlü, haklı, egemen ve sahip olarak görüyoruz. Bu toplumsal kurguda kadının yeri bir bileşen, bütünleyen değil, edilgen ve tamamlayıcıdır dedi.

SADECE KADIN OLDUKLARI İÇİN UYGULANAN

Sosyal Hizmet Uzmanı Güner Yiğit de sunum eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında, kadına yönelik şiddetin tanımını gerçekleştirdi. Yiğit açıklamasında şunları söyledi: Şiddet kişinin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet ise kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan ve kanunda şiddet olarak tanımlanan her türlü tutum ve davranışı ifade eder 

EREĞLİ'DE VAHİM TABLO!..

Yiğit, Ereğli ilçesinde 2012 yılında 24, 2013 yılında ise 47 kadına şiddet vakası meydana geldiğini belirterek, 2012 yılında 1 ve 2013 yılında ise 2 kadın can güvenliği nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sığınma evlerine yerleştirilmiştir dedi.

KATILIM YÜKSEKTİ

Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal'da kadına şiddetin yasal süreçleri ile ilgili bilgiler verdi. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve çok sayıda davetli katıldı.