Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirilen Kadir Gecesi buluşmasını bu yıl da sahil bandında gerçekleştirecek olan Karadeniz Ereğli Belediyesi yine aynı gün binlerce vatandaşımızın katılımıyla kent tarihinin en kalabalık iftar programını yapacak. Sahil bandının Erdemir Ofis yolu kısmında kalan bölümünde düzenlenecek iftar yemeğine geniş bir katılımın olması bekleniyor. Bugüne kadar düzenlenen tüm mahalle iftarlarında yaptığı konuşmalarda, Kadir Gecesi’nde verilecek iftara kent halkını davet eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kaç kişi gelirse gelsin iftar yemeğinin eksiksiz olması için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi. 
GELENEKSEL İFTAR VE MEVLİD-İ ŞERİF 
3 Ağustos günü idrak edilecek olan Kadir Gecesi için de Amfi Tiyatro’da bir program gerçekleştirilecek. Değerli din adamlarının Kur’an-ı Kerim okuyacağı gecede, mevlidhanların seslendireceği mevlidin yanı sıra ilahiler okunacak, kente davet edilen ilahiyat uzmanlarının katılacağı söyleşi programı düzenlenecek. 
Amfi Tiyatro’da yapılacak Kadir Gecesi programı ile ilgili olarak Basın Danışmanlığı aracılığıyla açıklamada bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Kadir Gecesi etkinliklerine bu yıl da önemli bir organizasyonla devam edileceğini bildirdi. Bu kutsal geceyi en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla önemli ilim insanlarını kente davet ettiklerini hatırlatan Başkan Posbıyık; “… Mübarek Ramazan başladığı günden bu yana bu önemli ayı en iyi şekilde yaşayabilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mahallelerimizdeki iftarlarımıza çok büyük ilgi oldu. Kadir Gecesi öncesi düzenleyeceğimiz iftarımıza da aynı katılımın olmasını bekliyoruz. 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE
BİR KADİR GECESİ GEÇİRECEĞİZ”
Binlerce vatandaşımızla birlik ve beraberlik içinde orucumuzu açtıktan sonra yine hep birlikte Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bu güzel geceyi de en iyi şekilde yaşamak adına başta Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürlüğümüz olmak üzere Belediye’mizin tüm birimleri günler öncesinden çalışmalarına başlamıştı. Çok güzel bir gece yaşayacağız hep birlikte. Ben 3 Ağustos günü sahil bandında düzenleyeceğimiz iftar yemeği ve sonrasındaki Kadir Gecesi Mevlid Programı’na tüm Karadeniz Ereğlilileri bekliyorum…”, dedi. Belediye Başkanı Posbıyık Karadeniz Ereğli halkının, tüm ülke insanı ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni de tebrik etti.