Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından önümüzdeki kurban bayramında geliri engelliler yararına kullanılmaz üzere sabah kahvaltısı etkinliği düzenlendi.

Öğretmen evinde düzenlenen etkinliğe; İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Belediye Başkan Vekili Siyami Özkoz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, hayırsever vatandaşlar ve çok sayıda da engelli ile ailesi katıldı. Sabah kahvaltısı etkinliğine gelen herkesi yanındaki engelliler ve yönetim kurulu üyeleri ile hoş geldiniz diyerek karşılayan Dernek Başkanı Songül Malkoç, kahvaltı süresi boyunca herkesle yakından ilgilenip güzel bir ortamda sabah kahvaltılarını yapmak için büyük bir çaba sarf etti. 

 

MALKOÇ: KALPLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Etkinlikten sonra bir açıklama da bulunan Dernek Başkanı Songül Malkoç, “Bugün 250 kişinin katılımıyla engelliler yararına kullanılmak üzere bir kahvaltı düzenledik.  Bu kahvaltımızın amacı engellilerimize engeli çocuklarımızın kardeşlerine veya ailelerine önümüzdeki kurban bayramın da katkıda bulunmak, aynı şekilde yeni açılan okullarda kendilerine kırtasiye yardımında bulunmak için engelliler yararına düzenlediğimiz bu etkinlik çok güzel oldu ve gelenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Biz özürlü değil her zaman özüne bakıyoruz bu çocuklarımızın, bu anlamda yaptığımız etkinliklerle de bir nevi kalplerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz.  Ben buraya gelen herkese Kaymakamımıza, belediye başkan vekilimize, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yetkililerimize, vatandaşlarımıza bize sahip çıktıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Yine aynı zamanda bize her zaman büyük destek veren ve bugün telgrafı ile bizi onurlandıran AKP Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

AKBAY: SONGÜL HANIM VE DERNEĞİ ÇOK BAŞARILI İŞLER YAPIYOR

Songül Malkoç’un başkanlığında derneğin engelliler adına çok güzel etkinliklere imza attığını ifade eden İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay ise şunları söyledi:  “Bizim toplumumuzun önümüzdeki dönemlerde karşılaşabileceği en önemli problemlerden bir tanesi  engelli ve bakıma muhtaç insanlarımızın yaşam idamelerini sağlayacak kutsal yapının korunmasıdır.  Bu noktada devletimiz aile ve sosyal işler bakanlığımızın kurulmasıyla çok ciddi bir kurumsal yapılaşma içine girdi. Ancak sadece kamu kurum ve kuruluşların bu anlamda çalışma yapıyor olmasını çok anlam ifade etmez. Aynı zamanda  sivil toplum kuruluşlarının da çaba göstermesi gerekir.  Her ikisinin ortaya bir sinerji çıkarması gerekir.  Bu vesile bu tür etkinliklerle desteklenmesi gerekir. Songül hanımın başkanı olduğu bu derneğimiz çok başarılı işler yapıyor.  Ben hem dernek yönetimini hem de katılımcılara teşekkür ediyorum. “