Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkan Vekili Serkan Yalçın, Alemdar Müze Gemisi yanında düzenledikleri kan bağışına ilişkin  "Geleneksel hale getirdiğimiz kan bağış kampanyası ile hem üyelerimizin hem de vatandaşlarımızın kan bağışına olan duyarlılığını arttırmak istiyoruz" dedi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, kanın tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğuna dikkati çekerek, “Kan bağışı hem toplum hem de kişisel açıdan oldukça önemli. Kan veren kişinin vücudu yeni kan üretir ve bu sağlık için de son derece faydalıdır. Ereğlili vatandaşlar bu konuda çok duyarlı. Kan vermenin hayat kurtaracağı bilincinde olmaları bizim için çok sevindirici. Kan veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kızılay Derneği Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay da ilçedeki sivil toplum kuruluşları işbirliği yaparak kan bağış kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

Öte yandan kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlara TSO yöneticileri tarafından hem teşekkür edildi hem de hediye şapka ve kalem verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)