Kdz. Ereğli’de kurulu bulunan Kandillililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinliklerini gurbetteki Kandillilileri bir araya getirerek devam ediyor. 
Daha önce İstanbul’da bir toplantı düzenleyen Kandillililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hem İstanbul’daki Kandillilileri bir araya getirerek iletişim kurmalarını sağlamış hem de kendilerini 4 Mayıs 2013 tarihinde Kdz. Ereğli’de düzenlenen geleneksel yemeğe davet etmişti. Dernek yönetimi ilçe dışındaki ikinci toplantısını Başkent Ankara’da gerçekleştirerek Kandillileri yıllar sonra yeniden “Kandilli Kültüründe” buluşturmuştu. Dernek üçüncü toplantısını bu kez İzmir’de gerçekleştiriyor. 
Derneğin Başkanı Korhan Us’tan alınan bilgiye göre Kandillililer 22 Eylül 2013 Pazar günü İzmir Seferihisar Öğretmenevi’nde buluşacaklar. Saat 13.00’deki buluşmaya İzmir dışında, Manisa, Ayvalık, Altınova ve diğer çevre iller ile İstanbul dan da uçak rezervasyonu yaptıran Kandillililer de katılacak. Korhan Us, Armutçuk (Kandilli) Özel ilkokulunun ilk Başöğretmeni Sadettin Akan ın da sağlık durumu elverdiği takdirde toplantıya ailesiyle birlikte katılacağını vurguladı.