AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Uluslararası toplumların Mısır’da yaşanan katliamlara sessiz ve seyirci kalarak insanlık suçuna ortak olduklarını belirtti.
“Başta Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası toplum insanlıktan yana tavır almalı, karanlık dış güçlerin Mısır üzerindeki hain emellerini gerçekleştirmek için destek verdiği bu kanlı sürece dur demelidir” diyen Uçar yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘BARIŞ VE HUZUR İÇİN DESTEK VERDİK’
“Ak Parti Hükümeti olarak her zaman demokrasinin yanında, ülkeleri kaosa sürükleyen askeri darbelerin, cuntacıların, karanlık dış mihrakların karşısında olduk. Türkiye olarak, geçtiğimiz süreçte halkın desteğini alarak seçilen demokratik ve sivil yönetime Mısır halkının barış ve huzuru için destek verdik. 
    
Mısır güvenlik güçlerinin sivil halk üzerine ateş açarak gerçekleştirdiği bu katliam bir insanlık suçudur ve bu suçun sorumlusu olan mevcut yönetimin, demokrasiye karşı nasıl bir tavır içinde olduğunun açık bir göstergesidir. Uluslararası toplum Mısır’da yaşanan bu katliamlara sessiz ve seyirci kalarak bu insanlık suçuna ortak olmaktadır. Başta Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası toplum insanlıktan yana tavır almalı, karanlık dış güçlerin Mısır üzerindeki hain emellerini gerçekleştirmek için destek verdiği bu kanlı sürece dur demelidir.
    
Yaşanan bu katliamı kınıyor, bu acı olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."