Kdz.Ereğli Belediyesi, Ereğli-Alaplı karayolundaki Yol Kenarı Denetim İstasyonu Kantarını 2 yıl önce mühürlemesinin ardından başlatılan hukuki süreç sonuçlandı. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Civelek, kantarın söz konusu alandan kaldırılacak olmasının kamyoncu esnafı tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’da hukuki süreci kazanarak pek çok mağduriyete neden olan kantarın boşaltılmaya başlandığını söz konusu alanı Milli Emlak’tan alarak şehir plajı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

(HABER-MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Belediyesi tarafından 29 Mart 2011 tarihinde Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisinde Ulaştırma Bakanlığına ait Yol Kenarı Denetim İstasyonu Kantarının çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile mühürlendiğini o süreçte başlayan mahkeme sürecinin Ereğli Belediyesi’nin lehine sonuçlandığını ve kantarın söz konusu alandan kaldırılacağını bildirdi.

 

“8 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ”

Civelek, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, Ereğli-Alaplı karayolunda bulunan Yol Kenarı Denetim İstasyonu Kantarının çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesi ile 29 Mart 2011 tarihinde Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendiğini hatırlatarak şoför esnafının yaşadığı mağduriyetin bu süreçten sonra da devam ettiğini söyledi. Odanın 8 yıldır kantarın Alaplı-Akçakoca ilçeleri arasında belirlenecek bir alana konulması için yazılı talepte bulunduklarını hatırlatan Civelek, “Ancak tüm yaptığımız yazılı ve sözlü müracaatlarımıza rağmen olumlu bir adım atılmamıştı” dedi.

 

“CEZAİ İŞLEME MARUZ BIRAKILDILAR”

Ereğli Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki mühürleme olayı nedeniyle açılan davanın Ereğli Belediyesi lehine sonuçlandığına dönük Oda’ya bilgi geldiğini hatırlatan Civelek, kantarın şehir içerisinde olmasından ötürü öğrenci taşıyan servislere de çeşitli belgeler sorulduğunu belgeleri olmayan servislere de yüklü miktarda cezai işlem uygulandığını açıklayan Civelek şunları söyledi:

“Bilindiği üzere öğrenci servisi yapan araç sahibi üyelerimiz D4 Yetki belgesi almak için müracaat etmelerine rağmen, Ulaştırma Bakanlığının 2011/KUGM-16 no’lu yolcu genelgesinin kurallar başlıklı (b) maddesinde; ‘sadece tarifesiz yolcu taşımacılığı yapmak için D4 yetki belgesi düzenlenmez’ denilmekte ve bu maddeye istinaden D4 Yetki belgesi verilmemektedir. Servisçi esnafımızın 75 koltuk kapasiteli özmal taşıtlara sahip olup, 25 bin 500 TL ücret vererek, D2 Yetki belgesi alacak durumu yoktur. Belediyemizin kantarı kapatması şoför esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çünkü üyelerimiz kantarda kesilen yüksek miktarlarda para cezalarından dolayı mağdur olmuşlardır. Kantarda çalışan memurlar da yasalarda belirtildiği şekilde davranmakta, mecburen yetki belgesi olmadan taşıma yapanlara ceza yazmaktadırlar. Belediyemizin kapatma kararı yerinde bir karar olup, geç bile kalınmıştır. Bundan dolayı şahsım ve şoför esnafımız adına Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Bölge Milletvekillerimizden kantarın bir an önce İlçemizden kaldırılarak, Alaplı-Akçakoca karayolunda uygun bir yere taşınması için gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz”

 

POSBIYIK’DAN DEĞERLENDİRME

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptığı açıklamasında söz konusu kantarın çalışma ruhsatı bulunmamasından ötürü Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendiğini ve bu mahkeme sürecinin başladığını hatırlatarak, “Biz buradaki kantarın kaldırılması yönünde 2 yıl önce mahkeme açmıştık. Kamyoncu esnafımız büyük sıkıntılar çektiğini görüyorduk. Evine 1 kasa götürürken bile kamyoncu esnafının ceza yediğini biliyoruz. Mahkeme nihayet sonuçlandı ve kazandık. Bize Bolu’da bulunan Karayolları Bölge Şefliğinden kantarın kaldırıldığına dönük yazı geldi. Bizde önceki gün giderek mühürü söktük. Oralar boşaltılıyor” dedi.

Posbıyık söz konusu alanı Milli Emlak’tan teslim almak için talepte bulunduklarını talebin olumlu karşılanması durumunda şehir plajı olarak alanın değerlendirileceğini belirtti.